Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

8 мільйонів з банку "Україна" розкрали чотири людини

Середа, 20 лютого 2002, 17:20
Генпрокуратура пред'явила обвинувачення чотирьом особам у розкраданні в складі організованої злочинної групи грошових коштів банку "Україна" на суму 8 млн. грн. Про це повідомив в інтерв'ю журналістам у середу в Києві заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

Баганець уточнив, що в цей час під арештом утримуються дві особи - колишній глава правління банку і керівник однієї з комерційних структур. Крім того, дві особи перебувають на підписці про невиїзд - це керівник другої комерційної структури, яка був звільнений з-під арешту за станом здоров'я, і один з колишніх заступників глави правління банку. Ще один колишній заступник глави правління "в бігах за кордоном". Однак, зазначив заступник генпрокурора, місце його перебування слідству відомо, і в цю країну вже направлене клопотання про початок процедури його екстрадиції.

Баганець нагадав, що до кримінальної відповідальності у цій справі притягується сім осіб: колишній глава правління акціонерного банку "Україна", два колишніх заступника глави правління банку, начальник головного операційного управління банку і три керівники комерційних структур. Однак в зв'язку з тим, що троє з них пребувають у розшуку, обвинувачення пред'явлене тільки 4-м особам.

Зі слів Баганця, слідство у справі зараз "у активній фазі": проводяться документальні ревізії, зустрічні перевірки, виконується клопотання генпрокуратури України, які були спрямовані до 7 країн Європи в рамках міжнародного договору про надання правової допомоги.

"Ми просимо перевірити факти відкриття валютних рахунків підприємствами-позичальниками, використання цих валютних рахунків - на кого вони зареєстровані, хто ними користується, яка сума дійсно повинна була бути перерахована відповідно до підписаної угоди, чи всі кошти перераховані відповідно до сум, які фігурують в цих угодах", - сказав він.

Заступник генпрокурора також підкреслив, що слідством встановлені факти перерахування отриманого банківського кредиту керівником підприємства за фіктивним договором за кордон. "Там спільно з керівником підприємства, на яке був відкритий валютний рахунок, він зняв частину валютних коштів і використав їх в особистих цілях", - зазначив Баганець.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування