Прокуратура хоче "поховати в своїх надрах" оригінал експертизи плівок Мельниченка

Середа, 20 лютого 2002, 18:01
Міністерство юстиції США має в повному обсязі виконати клопотання Генеральної прокуратури України про вилучення оригінальних висновків записів екс-майора Миколи Мельниченав і матеріалів, які були безпосередньо досліджені експертом компанії "Бек Тек", заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

"Якщо ж клопотання буде виконано не в повному обсязі, американська сторона повинна буде пояснити причини цього", - сказав він в середу у Києві в інтерв'ю журналістам.

Баганець також пояснив, чому Генпрокуратура звертається саме до Міністерства юстиції США, а не до експерта, що безпосередньо проводив експертизу. "Відповідно до вимог міжнародного правового законодавства, ми маємо право звертатися з клопотанням тільки до офіційної державної установи", - сказав він.

"Цього тижня" клопотання буде направлено до США, підтвердив загенпрокурора.
Він висловив жаль у зв'язку з тим, що тимчасова парламентська слідча комісія з розслідування обставин вбивства Георгія Гонгадзе не надала слідству оригінальний висновок, що є в її розпорядженні. "Вони оперують цими документами, а ми офіційно їх отримати не можемо", - підкреслив він.

Баганець також повідомив, що в цей час по жодному з клопотань, направлених до Німеччини, відповіді не отримані. "Досі офіційні власті Німеччини думають, як задовольнити наше клопотання", - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News