На Кучму Омельченко ніколи не "обіжався"

Четвер, 21 лютого 2002, 12:12
Київський міський голова, лідер партії "Єдність" Олександр Омельченко відкинув припущення, які пролунали в деяких ЗМІ, що Президент України Леонід Кучма скасував свій указ про тимчасове звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації в обмін на обіцянку Омельченка відмовитися від активної участі в парламентських виборах.

Про це Омельченко заявив 20 лютого в прямому ефірі програми "Вікна. Опівночі" на телеканалі СТБ. Зокрема, так Омельченко відповів ведучому, який зауважив, що спостерігачі припускають, що після зміни рішення Кучми, який залишив Омельченка на посаді, останній "поклав на жертовник партію "Єдність", фактично поховавши свої політичні амбіції".

На що Омельченко категорично заявив, що це - неправда. За його словами, Президент "і теми такої не підіймав". За словами Омельченка, "мені Леонід Данилович сказав конкретно, що в першому пункті - "звільнити на час виборів" - це слово "звільнити" там випадкове. І для нього теж.

А на запитання "Чи не боїтеся ви вживати слово пропрезидентський, оскільки зараз не менш модно вибудовувати свою діяльність на протиставленні позиції президента?", Омельченко відповів, що він не належить до опозиції, бо за словами глави Адміністрації Президента України Володимира Литвина, "сьогодні в опозиції тільки комуністи". Проте, на думку, Омельченка, в опозиції також "і деякі політики обіжені, а я обіженим політиком ніколи не був".

Омельченко, який є головою політичного блоку "Єдність", написав заяву про відпустку з 11 лютого до дня завершення виборів. Своїм розпорядженням по КМДА на час відпустки він поклав виконання обов'язків Київського міського голови на заступника Київського міського голови - секретаря Київради Володимир Ялового, а обов'язки голови Київської міської державної адміністрації - на заступника голови КМДА Михайла Голицю. Але 11 лютого Кучма підписав указ, яким в.о. голови КМДА призначив іншого заступника Омельченка - Ігоря Шовкуна.

Того ж дня Омельченко повідомив, що відкликає з Адміністрації Президента свою заяву про відпустку, пояснивши, що до такого кроку його спонукають обставини, коли було зроблено спробу без його відома призначити Шовкуна виконуючим обов'язки голови Київської міськдержадміністрації.

15 лютого відбулася зустріч Омельченка та Кучми. Після неї Омельченко заявив, що не йде у відпустку і залишається на посаді голови Київської міськдержадміністрації. Омельченко зазначив, що Президент і глава його адміністрації Володимир Литвин погодилися з обгрунтуванням про недоцільність відпустки.

18 лютого пізно ввечері Кучма підписав указ, яким відмінив свій указ від 11 лютого 2002 року щодо тимчасового звільнення Омельченка з посади голови Київської міськдержадміністрації на період виборчої кампанії.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування