Солана вважає, що Кабмін зобов'язаний зробити внесок у чесність виборів

Четвер, 21 лютого 2002, 14:50
Генеральний секретар Ради Європейського Союзу, верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана сподівається, що майбутні парламентський вибори в Україні стануть черговим етапом на шляху демократизації суспільства і здійснення економічних реформ.

"Сподіваюся, після виборів в Україні буде просування вперед, буде стабільність, що буде сприяти економічним реформам і зміцненню відносин з Європейським союзом", - сказав Солана на спільній з президентом України Леонідом Кучмою прес-конференції за підсумками зустрічі у четвер у Києві.

Він підкреслив важливість майбутніх виборів в Україні і висловив упевненість, що у ході виборчої кампанії український народ буде мати можливість "вільно виразити себе". "Кожний повинен зробити свій внесок, щоб вибори відбулися прозоро і демократично, і Кабінет міністрів, і виборчі комісії, і партії, і громадяни країни", - сказав Солана.

В Україні розуміють, що майбутні вибори до ВРУ будуть доказом того, чи здатна країна стати європейською державою, заявив український президент Кучма. У ході зустрічі з Соланою Кучма завірив його, що "як президент зацікавлений у демократичності і прозорості виборів", підкреслив президент на прес-конференції в четвер у Києві.

У ході зустрічі з Соланою, зі слів президента, він ще раз підкреслив, що вибори в Україні будуть "настільки демократичними, наскільки політичні сили відповідають цим стандартам".

При цьому Кучма нагадав, що запросив велику кількість іноземних спостерігачів. "Тільки вони і ніхто більше можуть дати об'єктивний аналіз виборчої кампанії", - сказав президент.

Кучма також заявив, що у стосунках України і Європейського Союзу "немає проблем", і вважає, що інтеграція в ЄС залежить, передусім, від України.

"Це, насамперед, залежить від української сторони, - наскільки ми здатні зрозуміти складність проблеми і вирішити ці завдання", - сказав він у ході спільної прес-конференції з Соланою.

Кучма підкреслив, що у стосунках України і ЄС "немає великих нерозумінь або проблем, які не можуть бути вирішені".

Говорячи про результати зустрічі з Соланою, яка тривала більше години, президент зазначив, що у ЄС "є бажання тісно і плідно співпрацювати з Україною", що підтверджують документи, підписані між Україною і ЄС, зокрема, в ході Ялтинського самміту восени минулого року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування