Плющ порадив Кучмі відмежуватись від виборів

Четвер, 21 лютого 2002, 15:18
Голова Верховної Ради Іван Плющ заявив, що він радив Президенту України Леоніду Кучмі як гаранту дотримання Конституції і законності в Україні відмежуватись від виборчого процесу і бути над ним.

Про це спікер сказав у четвер в інтерв'ю журналістам, додавши, що тоді було б менше запитань і приводів для того, щоб "щось оскаржувати". Коли Президент симпатизує тій чи іншій політичній силі, то з боку інших виникає заздрість, сказав Плющ.

Разом з тим Голова ВР сказав, що він впевнений, що з кожною виборчою кампанією Україна стає все більше демократичнішою. Проте, за його словами, ми втрачаємо багато часу, щоб переконати, що "хтось гірший за мене". На думку Плюща, більше часу треба приділяти переконанню, "що я кращий і зроблю більше і розкрити механізм, як я це зроблю". Плющ порадив всім суб'єктам виборчого процесу зосередитись на переконанні людей, "що ми обов'язково зробимо краще".

Глава адміністрації Президента Володимир Литвин заявляв, що Президент України очолить об'єднану політичну партію, яка буде сформована на основі виборчого блоку "За єдину Україну!", оскільки "на процесі становлення партії це відіграє позитивну роль".

19 лютого Кучма заявив, що взагалі не хоче "конкретно говорити про якесь очолення до закінчення виборчої кампанії, а подальше життя покаже, наскільки самі лідери партій готові до об'єднувального процесу. Ви знаєте, у нас часто буває, що ми як досягаємо чогось, так одразу на другий день розбігаємося".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування