Литвин застерігає закордонних представників від втручання у внутрішні справи України

П'ятниця, 22 лютого 2002, 12:25
Україна готова прислухатися до дружніх порад зарубіжних політиків, однак не дозволить втручатися у свої внутрішні справи, заявив глава адміністрації президента, лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин.

"Україна - незалежна держава і не дозволить втручатися у свої внутрішні справи", - сказав Литвин в п'ятницю у Дніпропетровську, відповідаючи на запитання студентів місцевих вузів про те, що останнім часом різні країни світу, насамперед США, намагаються диктувати Україні, як вчинити в тому чи іншому питанні.

Разом з тим, Литвин підкреслив, що був присутнім на багатьох зустрічах із зарубіжними дипломатами, на яких зазначалося, що Україна в своєму розвитку досягла "вражаючих результатів".

За його словами, в ході цих зустрічей, говориться і "про політичне становлення України як правої держави". "Іноді, якщо такі поради носять дружній характер, вони допомагають, а втручання у внутрішні справи ані президент, ані уряд не дозволять".

Він також вважає, що українські політики "повинні всі проблеми дискутувати вдома, а за кордоном відстоювати інтереси держави". На думку Литвина, в Україні історично склалося, що політики шукають, де притулити голову і заручитися підтримкою іншої країни".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування