Азаров має піти або дати пояснення - редактор Обкому

П'ятниця, 22 лютого 2002, 15:58
Сайт Обком.net, можливо, запрацює вже з понеділка. А поки що хлопці зайняті залагодженням проблем з податківцями, що виникли після нальоту і вилучення техніки. Кожний день радяться з юристами, зустрічаються з організаціями, які займаються захистом журналістів.

Сам Олексій Міронов і його колеги настроєні по-бойовому. "Наша магістральна мета залишається - відставка пана Азарова з посади голови Державної податкової адміністрації України", говорить Міронов. Єдине, що його може зупинити - якщо Азаров "надасть виразні пояснення з приводу дій його підлеглих".

"Моя поштова скринька завалена листами зі словами підтримки. Ми відчуваємо велику підтримку, нам допомагають багато людей, здається, всіх вже дістало те, що відбувається!".

Але журналісти розрізняють підтримку і "підтримку". Міронов збирає відгуки на події з Обкомом і вважає, що деякі їх "заступники" не мають морального права виступати із заявами про "злочини проти свободи слова".

Скористатися ситуацією встигло багато людей, в тому числі і руками наших колег-журналістів. Сайти, помічені в тісних стосунках з СДПУ(О) - Украина.ру, Обозреватель і Подробности прямо або непрямо звинуватили в тому, що трапилося, блок Ющенка і особисто Петра Порошенка.

Сергій Сухобок, що зв'язався з "Українською правдою", був дещо збентежений вільним трактуванням і тлумаченням своїх слів. За його словами, він не говорив про це напряму, а згадав тільки про тісні зв'язки останнім часом між Азаровим і Порошенком – головою виборчого штабу "Нашої України". І про те, що дії Ржавського викликали велике роздратування в Порошенка.

Однак за всім тим, що відбулося "обкомівці" бачать руку Азарова. А причетність "Нашої України" - одна з багатьох версій, надто зручна для об'єднаних соціал-демократів.

Сам Порошенко відкинув обвинувачення есдеків, назвавши їх "абсурдними". "По-перше, я завжди сповідував принцип вільної преси. По-друге, я, як підприємець, сам на своїй шкурі випробовував на собі необгрунтовані податкові перевірки. Тому сама думка про використання силових органів для мене аморальна", сказав Порошенко "Українській правді".

Він взяв телефон "обкомівців" і пообіцяв їм подзвонити з пропозицією про допомогу.

Порошенко не дуже тепло відгукнувся про Ржавського - "аморальність негідника Ржавського для мене безперечна". І спростував інформацію про те, що Азаров пішов на тісне зближення з ним – зі слів Порошенка, вони бачилися з главою ДПАУ за останні три місяці всього один раз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування