Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО СТАВ ОПОЗИЦІОНЕРОМ. ПРИНАЙМНІ ДЛЯ СЕМІНОЖЕНКА ТА ВІТРЕНКО

П'ятниця, 22 лютого 2002, 16:50
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що своїми діями представники органів влади дискредитують владу як інститут. "Представники влади на місцях роблять все, щоб владу не поважали", - заявив Ющенко на прес-конференції у Києві по закінченні туру територією України.

"Вони не розуміють функцій влади з надання рівних можливостей для поширення агітаційних матеріалів чи доступу до ЗМІ", - пояснив він. Влада окрім того, що "має свисток, як у суддя", ще й хоче "ганяти м'яч". "На мої враження, які я побачив у Полтаві, це влада, яка неадекватно уявляє свої функції. Ця заторможеність мені нагадує реальність 15-20 років тому".

"На кожному стовпі нам пропонують тільки єду", - поділився він своїми враженнями від побаченого у регіонах. Ющенко "часто був свідком", як "за дві години" до початку його зустрічі з виборцями представники влади відмовлялися надавати оплачені і узгоджені приміщення.

"У мене склалося враження, що влада не зацікавлена у організації діалогу" між представниками політичних сил.

"Мене вражає, що деякі партії, які ще відносяться до демократичних сил, ведуть агітацію на політиці формування ворогу", - додав він. "Коли послухаєш у Криму Семиноженка, то це не віце-прем'єр, а людина з партії Вітренко, яка відповідає за ідеологію 1960-х років. Він забув, що у 1999 році привів українських пенсіонерів до боргів у 1,4 мільярда гривень, а інтелігенцію – понад 3 мільярда".

За словами Ющенка, першим його бажанням було взагалі не коментувати "цинічні і нечесні" слова Семиноженка, який під час агітаційного туру до Криму критикував уряд Ющенка за "неефективність реформ". Але "коли я послухав Вітренко, стало легше, бо це нормальний тандем".

Водночас Ющенко додав, що все одно поки не хоче "руйнувати фундамент" і "закривати двері до діалогу" з силами, які також потраплять до парламенту. "Незважаючи на те, що у багатьох здають гальма".

"Коли я виходив на вибори, то уявляв, що це класична політична боротьба", - заявив Ющенко. Але його ще не полишає надія, що "ЦВК і інші інституції будуть ефективні у своїх функціях".

Лідер "Нашої України" також пояснив, що він та "його партнери" не змінили б свою позицію щодо складу блоку у випадку, якщо б йому ще раз запропонували сформувати коаліцію разом з Юлією Тимошенко та Олександром Морозом.

На питання, чи вважає він себе опозиціонером, Ющенко відповів: "Конструктивний".

УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування