Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томас Каротерс не проти, щоб Литвин списував його статті?

Субота, 23 лютого 2002, 14:44
Голова адміністрації президента України, лідер виборчого блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин заявляє, що американський професор Томас Каротерс, уривки з робіт якого Литвин використав у своїй статті про громадянське суспільство, не має до нього претензій.

Литвин підкреслив, що "подзвонив і запитав" у американського вченого, чи є у нього претензії до нього і чи правда, що він "дає інтерв'ю, в яких містяться ці претензії". "Відповідь була негативною", - сказав глава президентської адміністрації, відповідаючи у суботу на питання студентів Севастопольського національного технічного університету.

Він нагадав, що в Україні діє презумпція невинності. За словами Литвина, "не можуть організації, які фінансуються з-за кордону і які дозріли на нашому грунті виступати одноосібними представниками громадянського суспільства в Україні". "Якщо я помиляюся, давайте кидати у мене каміння", - заявив глава президентської адміністрації.

Як повідомлялося, Литвин відкинув обвинувачення у плагіаті у зв'язку з його газетною статтею "Громадянське суспільство: міфи і реальність" і заявив, що ніколи б не поставив свій підпис під "вкраденою статтею". Ця стаття, з його слів, була "прореферована". При цьому глава адміністрації підкреслив, що у статті містилося посилання на прізвище американського вченого, однак, у процесі роботи "посилання у кінці статті з технічних причин зникло, але збереглося у самому тексті статті".

Після появи статті за підписом Литвина "Громадянське суспільство: міфи і реальність" в українській газеті "Факти" 19 лютого ряд ЗМІ провели порівняння зі статтею Каротерса.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвин про громадянське суспільство. Дідусь Кант перевертається в труні

Литвин - краде по дрібницях. Поки що лише статті

Нотатки на полях програмної статті

До питання про "деміфологізацію громадянського суспільства" і методів, якими це робиться

Литвин зізнався у плагіаті

Томас Каротерс: "Литвин змінив мою статтю, щоб атакувати громадянське суспільство"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування