Антиросійський мітинг кримських татар у Сімферополі пройшов спокійно

Субота, 23 лютого 2002, 15:44
Приблизно 100 кримських татар - представники незареєстрованих Ісламській партії і партії "Адалет" (Справедливість) у суботу у Сімферополі провели мітинг, присвячений 58-річниці депортації чеченців і інгушів (23 лютого 1944 р. чеченці та інгуші були вислані сталінським режимом у Середню Азію і Казахстан - УП).

Мітингуючі тримали у руках кримськотатарські національні прапори і плакати: "Мир на Кавказі - крок до демократії", "Путін і Мілошевич - військові злочинці!", "Підтримуємо боротьбу чеченського народу проти російського терору і геноциду!!!", "Росія - джерело терору і геноциду!", "Кремль - гніздо тероризму!".

У прийнятій на мітингу резолюції заявлено, що Росія продовжує геноцид проти чеченського народу, а російська армія "вже показала свою недієздатність з чеченськими ополченцями, але стосовно мирного населення вона ще сильна". На думку учасників мітингу, "військові злочинці намагаються через ЗМІ обілити себе і знайти підтримку у західної демократії". У документі звучить заклик до "всіх людей доброї волі підтримати боротьбу чеченського народу".

Російських матерів учасники мітингу закликали "припинити посилати своїх синів на злочинну війну, на якій олігархи забивають мільярди, а вам забивають труни ваших сини і внуків".

У той же час на центральній площі Сімферополя проходив мітинг Союзу радянських офіцерів Криму, присвячений Дню захисника вітчизни. Зіткнення між офіцерами і кримськими татарами не сталося, можливо, тому, що обидва мітинги були оточені численними рядами міліції.

Після мітингу кримські татари попрямували до будівлі Російського консульства у Сімферополі і передали одному з його працівників свою резолюцію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування