СУДОВИЙ ПРОЦЕС ПРОТИ КУЧМИ В США Є ПРОБЛЕМАТИЧНИМ

Субота, 23 лютого 2002, 18:54
Стівен Пайфер, помічник заступника держсекретаря США, передбачає "серйозні проблеми" з подачею судового позову проти президента України у Сполучених Штатах.

"Важко уявити, чи може бути поданий позов з огляду норм американського законодавства про підсудність справ", - сказав на прес-конференції у Києві Стівен Пайфер, наголосивши, що дане питання має гіпотетичний характер. Як повідомлялося, зараз можливість почати такий процес у Америці вивчають принаймні дві особи – Мирослава Гонгадзе та народний депутат Олександр Єльяшкевич.

Пайфер декілька разів наголосив, що ця тема вимагає "консультацій з юристами".

Він також повідомив, що, за його інформацією, "жодна урядова агенція США не має у своєму розпорядженні" плівок Мельниченка.

Посол США в Україні Карлос Паскуаль пояснив, що під час робочих зустрічей у Києві йому доводиться стикатися з рядом питань щодо останньої американської експертизи записів екс-майора.

"Задають питання, чи ЦРУ або ФБР аналізували плівки? Відповідь: ні". Він наголосив, що "Бек Тек" є "приватною компанією, яка не є частиною американського уряду.

Паскуаль також повідомив, що, оскільки урядові структури США не мають у своєму розпорядженні записів Мельниченка та не проводили їх експертизу, то урядові представники Сполучених Штатів не можуть коментувати цю тему.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування