Біла Олімпіада завершилася

Понеділок, 25 лютого 2002, 10:11
В понеділок 25 лютого на олімпійському стадіоні в Солт-Лейк-Сіті завершилися XIX зимові Олімпійські ігри. Вже о 5:35 ранку за київським часом, згас олімпійський вогонь перших Ігор нового тисячоліття, який запалає вже через чотири роки в італійському Турині.

В святковій церемонії закриття взяли участь 2500 спортсменів серед яких і українська делегація. Завершення Олімпійських Ігор розпочалося з параду олімпійців, які пройшовши коло по стадіону займали свої місця на трибунах.

Після цього відбулося шоу, в якому взяли участь відомі музичні гурти та спортсмени. Наступною сценою закриття Ігор стало підняття прапорів 74 країн учасників змагань, та було знято олімпійський прапор, який несли діти представники всіх континентів, і який було вручено господарям наступної Олімпіади.

А поставив офіційну крапку в найскандальнішій зимовій Олімпіаді Президент МОК Жак Рогге, який виступив з завершальною промовою, подякувавши всім учасникам, гостям та організаторам Ігор за "чудову Олімпіаду". Рогге оголосив Ігри закритими та нагородив Олімпійським орденом голову оргкомітета ХІХ Зимових ігор Мітта Ромні. Проте окрім скандалів та інших неприємних інцидентів, варто відзначити і той факт, що організатором вдалося уникнути проблем з безпекою змагань через загрозу терористичних актів, хоча на це було й витрачено чималі кошти. На останок організатори Ігор влаштували грандіозний салют, якого не було навіть на відкритті Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування