Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Омельченка амнезія?

Понеділок, 25 лютого 2002, 11:31
Прем‘єр-міністру України Анатолію Кінаху "шкода" Київського міського голову Олександра Омельченка. Про це прем'єр зауважив 24 лютого у прямому ефірі програми "Панорама" на УТ-1.

Зокрема, коментуючи останні події в Києві, Кінах зауважив, що демократія - це, в першу чергу, рівність всіх перед законами, незважаючи на посади. Як зазначив прем'єр, "з приводу столичного мера Омельченка, то, відверто кажучи, мені його шкода. Нормальна в цілому людина, керівник, на жаль, втрачає орієнтири, вміння об'єктивної самооцінки, плутає факти".

При цьому Кінах звернувся до учасників політичних перегонів і "ще раз" підкреслив, що "ми поглиблюємо співпрацю Кабінету Міністрів України та місцевих органів влади для об'єднання зусиль, для соціально-економічного розвитку". За його словами, "буде робитися все, що б ті економічні результати, які є в Україні, не стали заручниками гострої політичної конкуренції".

Кінах сподівається, що "й учасники політичних перегонів розуміють, що після 31 березня життя в Україні не завершується. Нам необхідно не тільки сформувати сталі умови для розвитку держави, але і мати право потім чесно дивитися в очі собі і людям".

Голова столичної адміністрації, мер Києва Омельченко, який очолює блок "Єдність", написав заяву про відпустку з 11 лютого до дня завершення виборів. Своїм розпорядженням на час відпустки він призначив в.о. секретаря Київради Володимира Ялового, а обов'язки голови КМДА на заступника голови КМДА Михайла Голицю. Але 11 лютого Кучма підписав указ, яким в.о. голови КМДА призначив іншого заступника Омельченка - Ігоря Шовкуна. Того ж дня Омельченко повідомив, що відкликає з адміністрації Президента свою заяву про відпустку, пояснивши, що до такого кроку його спонукають обставини, коли було зроблено спробу без його відома призначити Шовкуна виконувачем обов'язків голови Київської міськдержадміністрації.

13 лютого Омельченко наголосив, що у справі з указом про його відпустку "перестарався Кабінет Міністрів, юристи і особисто прем'єр" Анатолій Кінах. 15 лютого відбулась зустріч Омельченка та Кучми. Після неї Омельченко заявив, що не йде у відпустку і залишається на посаді голови Київської міськдержадміністрації. 18 лютого пізно ввечері Кучма підписав указ, яким відмінив свій указ від 11 лютого 2002 року щодо тимчасового звільнення Омельченка з посади голови КМДА на період виборчої кампанії.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування