Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поїхала з Києва. Дозвіл дав Верховний суд України

Понеділок, 25 лютого 2002, 13:12
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко отримала можливість залишати межі Києва ще 14 лютого, після того, як колегія ВСУ "зупинила виконання ухвали Київського апеляційного суду". Про це повідомив на брифінгу у понеділок керівник штабу "Блоку Юлії Тимошенко" Олександр Турчинов.

За його словами, колегія ВСУ зупинила виконання рішення Київського апеляційного суду "до закінчення касаційного провадження". Таким чином, пояснив Турчинов, зараз діє рішення Печерського суду, який фактично відновив у Тимошенко повноваження народного депутата та зупинив будь-які процесуальні дії щодо неї. За словами Турчинова, колегія ВСУ ще має ухвалити остаточне рішення.

Зараз же рішення Київського апеляційного суду призупинено через необхідність залучення до справи додаткових матеріалів. ВСУ може або залишити питання без розгляду (тобто відхилити скаргу Тимошенко - УП) або відновити рішення Печерського суду (тобто задовольнити скаргу).

Турчинов, спрогнозував, що засідання колегії ВСУ відбудеться у березні.

Керівник штабу БЮТ повідомив, що Генеральна прокуратура отримала це рішення колегії ВСУ у п'ятницю ввечері, тобто їм відомо про фактичний дозвіл Тимошенко залишати межі Києва. Після того, як Київський апеляційний суд відмінив рішення Печерського суду Києва, щодо Тимошенко знову було запроваджено запобіжний захід – підписку про невиїзд.

За його словами, у понеділок зранку Тимошенко виїхала з Києва до Полтави, у вівторок вона відвідає Харків, до кінця тижня – Суми та Чернігів. "Точний маршрут, я не скажу, бо ми очікуємо нових провокацій від влади, яка може ні перед чим не зупинитися", - повідомив Турчинов. За його словами, зараз Юлії Тимошенко посилили охорону. Він також повідомив, що разом з Тимошенко регіонами поїхав лікар, оскільки "вона ще дуже слабка".

Турчинов поінформував, що під час перебування Тимошенко у лікарні генпрокуратура не припиняла спроб проводити слідчі дії щодо неї. За його словами, "лікарів викликали, щоб вони дали дозвіл проводити допити прямо у лікарні" – незважаючи на те, що вона у цей час перебувала на лікарняному, і слідчі дії щодо неї були заборонені.

Зараз Тимошенко виписана з лікарні, але слідчі дії не можливі щодо неї через рішення Печерського суду, який фактично поновив їй повноваження народного депутата.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...