Для кого відміна реєстрації Грача - "бєспрєдєл", для кого - "дуже хороше" рішення

Понеділок, 25 лютого 2002, 16:31
Член фракції "Комуністи і народовладдя" Верховної Ради Автономної Республіки Крим, який побажав залишитись неназваним, вважає "бєспрєдєлом" рішення Центрального районного суду Сімферополя про відміну реєстрації спікера кримського парламенту Леоніда Грача кандидатом в депутати Верховної Ради АРК.

За його словами, "бандити знов намагаються повернути Крим у 1997 рік". Але, переконаний депутат, "справедливість переможе" і Грач буде обраний депутатом ВР Криму.

Рішення суду депутат назвав проявом брудних технологій опонентів "Блоку Леоніда Грача". Проте, на думку депутата, існують способи відновлення справедливості, наприклад, "окружна виборча комісія по виборах депутатів ВР АРК №25 може відмовитись виконувати рішення суду".

Водночас, один із членів Президії ВР АРК, який також побажав залишитися неназваним, заявив, що "рішення дуже хороше". "Тепер у Грача є шанси поборотися за посаду спікера Верховної Ради України", - сказав член Президії ВР Криму.

У Республіканському комітеті Комуністичної партії України на прохання прокоментувати рішення суду, відповіли, що "всі коментарі будуть завтра".

У Сімферополі Центральний районний суд визнав незаконним і відмінив рішення окружної виборчої комісії №25 від 5 лютого ц.р. про реєстрацію кандидатом в депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим голови ВР АРК Грача.

Таким чином, суд задовольнив скаргу Інни Галкіної - довіреної особи кандидата в депутати ВР АРК Тетяни Красикової, яка також балотується у виборчому окрузі №25. Рішення суду обговоренню не підлягає.

Суд встановив, що Грач отримав 40 тис. грн. від продажу квартири по вул. Декабристів у Сімферополі, але не вніс цю суму до декларації про доходи. Окрім того, в декларації Грач занизив загальну площу будинку по вул. Аксакова в Сімферополі, де він мешкає (в графі "житловий будинок" вказана площа 446,6 кв.м), а також не надав ніяких даних в графі "нерухоме майно", в той час як загальна площа будинку Грача становить 674,6 кв. м, а площа господарчих будівель - 99,5 кв. м.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...