Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зі скаргою на "ЗаєдУ!" Бродский програв

Вівторок, 26 лютого 2002, 10:17
Центральна виборча комісія відмовила лідеру партії "Яблуко" Михайлу Бродському у задоволенні його скарги щодо порушення виборчого законодавства лідерами блоку "За єдину Україну!".

Член Центрвиборчкому Олександр Гашицький нагадав, що Бродський у своїй скарзі вказує на те, що 9 і 10 лютого лідер блоку "За єдину Україну!", глава адміністрації президента Володимир Литвин, прем'єр-міністр Анатолій Кінах, лідер Народно-демократичної партії, міністр транспорту Валерій Пустовойтенко і віце-прем'єр, лідер Партії регіонів Володимир Семиноженко при презентації блоку "використали службовий транспорт і своїх підлеглих для ведення агітації".

При цьому Бродський зазначає, що в програмі телеканалу УТ-1 "УТН -Панорама" "диктори проводили агітацію" за блок "За єдину Україну!" в інформаційних програмах про презентацію блоку.

Крім того, лідер "Яблука" розцінив як порушення виборчого законодавства передачу блоком "За єдину Україну!" автобуса для української команди паралімпійців.

Бродський зажадав від ЦВК звернутися до суду з вимогою тимчасово припинити мовлення УТ-1 на період виборів, а також розібратися з передачею команді паралімпійців автобуса, що він розцінив як підкуп виборців. Лідер "Яблука" також вважає "незаконною агітацією" на УТ-1 інформацію про те, що блок "За єдину Україну!" є спонсором трансляції передач із зимової Олімпіади.

Гашицький зазначив, що згідно із законом про вибори народних депутатів, ЗМІ мають право висвітлювати діяльність органів місцевого самоврядування і влади в інформаційних програмах.

У своїй відповіді Центрвиборчкому президент НТКУ Ігор Сторожук зазначив, що висвітлення найбільш масових заходів є основним завданням телекомпанії (каналу УТ-1 і УТ-2). Презентація таких блоків, як "Наша Україна" і "За єдину Україну!" є одним з таких заходів, підкреслив Сторожук.

Крім цього, підкреслив Гашицький, при передачі автобуса паралімпійям не проводилася будь-яка агітація за блок "За єдину Україну!".

Гашицький повідомив, що згідно вимогами законодавства між НТКУ і блоком "За єдину Україну!" був укладений договір про надання ефірного часу для ведення передвиборчої агітації, у відповідності з яким НТКУ дає інформацію про те, що блок є спонсором передач, які стосуються Олімпіади.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування