З виборів Грача зняли "Башмакі"

Вівторок, 26 лютого 2002, 10:52
Кримський спікер, лідер місцевих комуністів Леонід Грач вважає рішення суду про зняття його з реєстрації кандидатом у депутати парламенту автономії "політичним замовленням і наслідком тиску на суд певних київських кабінетів", а також "кримських злочинних угрупувань під назвою "Башмакі" ("Черевики") і "Сейлем".

У вівторок на брифінгу у Сімферополі Грач підтвердив, що подав апеляцію в Апеляційний суд Криму і сподівається на справедливе рішення суду.

Якщо таке рішення не буде прийняте, кримський спікер не виключив, що звернеться до Верховного суду України або міжнародної судової інстанції.

У понеділок місцевий суд Центрального району Сімферополя визнав незаконним реєстрацію кандидатом у депутати Верховної Ради Криму, спікера парламенту автономії Грача і постановив відмінити її.

Грач був зареєстрований у виборчому окрузі №25 Сімферополя.

Рішення сімферопольської окружної комісії про реєстрацію Грача оскаржила довірена особа одного з кандидатів в депутати Верховної Ради Криму Тетяна Красікова у зв'язку з тим, що, на її думку, Грач порушив законодавство при подачі документів в окружком. Зокрема, в декларації про прибутки Грач не вказав отримання прибутків від продажу квартири, а також занизив площу його житлового будинку. Крім того, відзначає позивач, Грач не склав з себе повноваження спікера на час проведення виборчої кампанії.

Представники Грача вимагають, щоб судова справа була припинена у зв'язку з відсутністю порушення закону.

Грач, коментуючи рішення суду, зокрема, вказав на те, що Центральний суд, ухвалюючи своє рішення про остаточність свого рішення, посилається на статтю 243 - 5 цивільного процесуального кодексу України, яка встановлює, що рішення суду у скаргах на рішення і дії територіальних виборчих комісій не підлягає оскарженню.

У той же час, відзначив кримський спікер, ця стаття Цивільного процесуального кодексу прийнята до набрання чинності закону України від 21 червня 2001 року "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України", в якому дана нова редакція статті 290 карно-процесуального кодексу України, яка встановлює, що сторони, які беруть участь в розгляді справи, мають право його оскаржити у встановленому порядку рішення суду першої інстанції.

І для жодного рішення ця стаття не робить виключення, в тому числі і для рішення прийнятого у відповідності зі статтею 243 - 5 Цивільного процесуального кодексу України. Крім того, в перехідних положеннях закону України "Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України" вказується, що інші закони і нормативно-правові акти, прийняті до набирання чинності цього закону, діють, якщо не суперечать Конституції України і даному закону.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...