Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через любов до Грача постраждало навіть російське телебачення

Вівторок, 26 лютого 2002, 12:37
На центральній площі Леніна в Сімферополі у вівторок відбувся мітинг в підтримку кримського спікера Леоніда Грача, організований кримський рескомом Комуністичної партії України.

У мітингу взяли участь понад 200 осіб, переважно немолодого віку, що протестували проти рішення місцевого суду Центрального району Сімферополя, який визнав незаконною і відмінив реєстрацію Грача кандидатом в депутати Верховної Ради автономії.

Учасники мітингу настроєні вельми агресивно і навіть напали на телевізійні групи "Нового каналу", СТБ, "Інтера", деяких місцевих каналів, російських ОРТ і НТВ. Серйозних інцидентів вдалося уникнути завдяки діям правоохоронних органів.

Кілька осіб, які представилися молодими комсомольцями, встановили на площі шість наметів, маючи намір таким чином протестувати проти рішення суду. Міліція їх діям не перешкоджає.

Зі слів начальника Головного управління МВС України в Криму Миколи Панамарчука, заявка на мітинг була подана у відповідному порядку. У випадку, якщо суд визнає незаконним установку наметів, міліція буде діяти у відповідності із законодавствам.

Щодо звернення журналістів на факти нападу на них учасників мітингу, начальник ГУ МВС заявив, що співробітники міліції фіксували події на плівку, і ті, хто нападав, будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомлялося, кримський спікер, лідер місцевих комуністів Грач подав до Апеляційного суду Криму скаргу з проханням відмінити рішення місцевого суду Центрального району Сімферополя, що скасував його реєстрацію.

Інтерфакс-Украина-Вибори, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування