Після дзвінка з Банкової Тимошенко довелося мітингувати на площі

Вівторок, 26 лютого 2002, 14:54
Блок Юлії Тимошенко стверджує, що місцева влада Харкова, яка відмовила лідеру блоку в наданні приміщення для зустрічі з виборцями, керувалася вказівками адміністрації президента України.

"Блок Юлії Тимошенко має в своєму розпорядженні інформацію, що наказ відмовити в наданні приміщення місцева державна адміністрація отримала безпосередньо в адміністрації президента", - говориться в повідомленні штабу блоку.

Як стверджується в повідомленні, 26 лютого "за наказом губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова" лідеру блоку Юлії Тимошенко "безпідставно і невмотивовано" відмовили в наданні приміщення для зустрічі з харків'янами, незважаючи на попередні домовленості і "повне вирішення" питань, пов'язаних з його орендою.

При цьому, зазначається в повідомленні, 23 лютого в цьому ж приміщенні "при повному сприянні місцевої влади" відбулася зустріч з виборцями Наталії Вітренко і інших лідерів партій і блоків, "лояльність яких до влади і Леоніда Кучмі особисто не викликає сумнівів".

Такі дії блок розцінює як "цілеспрямоване і свідоме створення нерівних умов для всіх учасників виборчого процесу, порушення чинного законодавства і цинічне використання адміністративного ресурсу і тиску".

"Адміністрація президента Кучми застосовує подвійні стандарти в підходах до окремих політичних сил, - говориться в повідомленні. - На фоні свавілля місцевої і центральної влади щодо демократичних опозиційних сил всі слова і запевнення Леоніда Кучми про рівні умови і демократичність виборчого процесу є нічим іншим, як грубим цинізмом і лицемірством".

У зв'язку з цим блок звертається до міжнародних організацій, що спостерігають за ходом виборів в Україні, із закликом "дійово реагувати на цинічні порушення чинного виборчого законодавства посадовими особами центральної і місцевої виконавчої влади".

У вівторок дирекція Харківського кіноконцертного залу "Україна" відмовилася надати Тімошенко приміщення для зустрічі з виборцями, і зустріч з жителями міста проходила під відкритим небом.

Кіноконцертний зал "Україна", в якому повинна була відбутися зустріч, виявився закритим, і Тимошенко спілкувалася з виборцями на невеликому майданчику перед будівлею залу.

Зі слів керівника обласного штабу блоку Володимира Бакуменко, місцеві власті "безпідставно відмовили" Тимошенко в наданні приміщення незважаючи на те, що вартість його оренди була оплачена зазделегідь.

Разом з тим, керуючий справами Харківського міськвиконкому Петро Остапенко повідомив журналістам, що директор кіноконцертного залу "Україна" ухвалив рішення про розрив договору оренди. У той же час, він не зміг сказати, що послужило причиною для цього. У регіональній організації блоку стверджують, що директор відмовився від надання приміщення під тиском з боку влади.

Міська влада, зазначив Остапенко, запропонувала організаторам зустрічі декілька альтернативних приміщень для спілкування з виборцями, однак, представники блоку відмовилися розглядати ці варіанти.

За даними правоохоронних органів, на майданчику перед кіноконцертним залом зібралося близько 500 осіб, за даними організаторів зустрічі - від 1,5 до 2 тисяч. Вранці перед зустріччю з харківськими виборцями Тимошенко поклала квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування