Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рябець не приймає жодної скарги на "ЗаєдУ!"

Вівторок, 26 лютого 2002, 18:31
На засіданні Центральної виборчої комісії було ухвалено рішення про відмову у задоволенні скарг представника Соціалістичної партії України Йосипа Вінського та Комуністичної партії України Георгія Пономаренка щодо порушення виборчим блоком "За єдину Україну!" норм виборчого законодавства.

Зокрема, Вінський звертався до ЦВК з проханням попередити виборчий блок "За єдину Україну" за порушення щодо ведення виборчої агітації.

Член ЦВК Юрій Данилевський повідомив, що 18 лютого член окружної комісії від СПУ звертався з заявою та складеним актом до окружкому про порушення виборчого законодавства блоком на території округа, що у Дзержинському районі Харкова, з боку місцевих органів влади та блоку "За єдину Україну!", а саме: участь влади та посадових осіб у здійсненні агітації на користь блоку, безкоштовне надання приміщень та електронного зв`язку представниками влади блокові, розповсюдження плакатів та інших агітаційних матеріалів блоку без вихідних даних, залучення органами влади до поширення агітаційних матеріалів блоку двірників та інших підлеглих їм працівників.

Розглянувши скаргу, окружна виборча комісія вирішила направити подані документи до прокуратури та управління внутрішніх справ Харкова для усунення порушень законодавства.

На думку ЦВК, таке рішення окружкому відповідає законодавству. Натомість ЦВК зауважила, що Вінський як заявник на порушення закону не вказав конкретних обставин порушень, не зазначив, хто конкретно з посадових та службових осіб місцевої влади брав участь в агітації, не навів конкретних доказів, якими обгрунтовує свої вимоги. Тому ЦВК відмовила Вінському у задоволенні скарги до моменту, доки правоохоронці не встановлять конкретних порушників.

У скарзі до ЦВК представника КПУ Пономаренка наводились порушення, здійснені блоком "За єдину Україну", аналогічні до викладених у розглянутій вчора скарзі лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського.

За словами члена ЦВК Олександра Гашицького, на порушення вимог закону представник КПУ не зазначив, у проведенні яких конкретно заходів і хто конкретно з посадових і службових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування брав участь у заходах, що відбувались 9 лютого в Київському палаці спорту, театрах Донецька, Дніпропетровська, Одеси та інших.

ЦВК відмовила представнику КПУ у задоволенні скарги та не бачить підстав для застосування попереджень до блоку "За єдину Україну!".

25 лютого ЦВК відмовила лідеру партії "Яблуко" Михайлу Бродському у задоволенні скарги на порушення виборчим блоком "За єдину Україну!" вимог передвиборчої агітації.

Бродський звернувся до ЦВК зі скаргою на дії виборчого блоку "За єдину Україну!". У скаргах він, зокрема, зазначав, що 9 та 10 лютого на каналі УТ-1 у програмах УТН "Панорама" диктори, які є творчими працівниками державного ЗМІ, вели агітацію за кандидатів у народні депутати України, включених до списку блоку "За єдину Україну!". У загаданих програмах кандидати у народні депутати Володимир Литвин, Анатолій Кінах, Володимир Семиноженко та інші, які є посадовими особами, презентували у регіонах України виборчий блок "За єдину Україну!", що, на думку Бродського, є порушенням п. 2 ч. 1 ст. 54 Закону "Про вибори народних депутатів".

Ці кандидати, йшлося у скарзі, використовували під час презентацій своє службове становище, службовий транспорт, службові та виробничі наради, збори колективів для проведення публічної агітації за блок, до якого вони входять, що є порушенням частин 1, 6, 16 ст. 56 закону про вибори.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...