Викрадачі журналіста Wall Street Journal будуть повішені

Вівторок, 26 лютого 2002, 19:50
Всі учасники викрадення кореспондента Wall Street Journal Денієля Перла будуть страчені. Про це у вівторок заявив прокурор провінції Синд Раджа Куреші, передає Reuters. Він пояснив, що згідно з існуючим у Пакистані законодавством відносно терористів, в тому числі всіх тих, хто причетний до вбивства Перла, буде застосована вища міра покарання - страта через повішення.

У своєму виступі перед журналістами Куреші перерахував всі злочини, які підпадають під статтю тероризм. "Це може бути вбивство, захоплення заложників, фінансування терористичних угрупувань, все, аж до відправки електронних листів із загрозами", - сказав прокурор.

Як повідомлялося раніше, США наполягають на негайній видачі Ахмада Омара Саїд Шейха - головного підозрюваного у викраденні і вбивстві Денієла Перла. Досі пакистанська влада відмовлялися передати підозрюваного у руки американського правосуддя, посилаючись на відсутність угоди про екстрадицію між Вашингтоном і Ісламабадом. МЗС Пакистану заявляє, що Саїд Шейх може бути переданий США лише після того, як він з'явиться перед пакистанським судом.

Декілька днів тому у Карачі був затриманий і вже переправлений в Ісламабад деякий Ахмед Джан, який передав у четвер в американське консульство касету з відеоплівкою, на якій був знятий момент вбивства Перла. На плівці Перл розмовляв з одним з викрадачів, коли раптово інший злочинець позаду холоднокровно перерізав журналісту горло гострим ножем. За свідоцтвами осіб, які бачили ці кадри, обличчя злочинців залишалися за кадром.

До кінця залишається нез'ясованим, коли і де був скоєний цей злочин і де знаходиться тіло Перла.

Як повідомляє сьогодні пакистанська газета News, пакистанським поліцейським, які беруть участь в розслідуванні викрадення і вбивства журналіста газети Wall Street Journal Деніела Перла, неодноразово погрожували розправою. Перший дзвінок із загрозами надійшов з мобільного телефону Перла за день до того, як була передана владі Пакистану відеокасета із записом страти журналіста. Потім пішло ще декілька подібних дзвінків.

Ті, хто дзвонив, стверджували, що Перл був убитий 20 лютого, а не раніше, як заявляв головний Омар, шейх, який підозрюється у справі, і який здався до рук поліції 5 лютого. Однак, на думку пакистанських й американських офіційних осіб, розсліджувати вбивство американського журналіста, він, швидше за все, був убитий 30 січня 2002 року.

НТВ.Ру

Читайте також:

* У Пентагоні створюється управління, якому "все можна"
* Журналіст, який пропав у Пакистані, мертвий
* Затримана людина, яка викрала журналіста Перла
* США, вважають, що бен Ладен убитий
* Бен Ладену вдалося втекти з Афганістану - "Інтерпол"
* Терористи планували вбити Клінтона
* Журналіст Wall Street Journal живий, вважає Білий дім

* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування