Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРИМСЬКИЙ ВИБОРЧКОМ ВНОЧІ ЗНЯВ З РЕЄСТРАЦІЇ КУНІЦИНА ТА ІНШИХ СУПЕРНИКІВ ГРАЧА

Вівторок, 26 лютого 2002, 22:35
Практично таємно вночі вівторка Виборча комісія Криму провела засідання, під час якого зняла з реєстрації кандидатів в депутати ВР Криму. Як стало відомо, до Виборчкому надійшли скарги про зняття з реєстрації близько 30 чоловік.

У їх числі - лідер "Команди Куніцина", екс-прем'єр-міністр Криму Сергій Куніцин, начальник юридичного управління Ради міністрів Криму Лариса Опанасюк (дружина голови місцевого суду Центрального району Сімферополя, який зняв з реєстрації Леоніда Грача), члени комітету "Прозора влада" Сергій Веліжанський, Тетяна Красикова (президент ТРК "Чорноморська") і Андрій Сенченко, гендиректор держтелерадіокомпанії "Крим" Валерій Низовий, замміністра культури Криму Юрій Зирянов, директор Керченського морського торгового порту Андрій Манучаров, голова Білогорської райдержадміністрації Михайло Шевельов, голова Ленінської райдержадміністрації Анатолій Гріценко, Бахчисарайської райдержадміністрації Володимир Циганський, його заступник Ільмі Умєров, мер Джанкоя Валентин Синицький, віце-прем'єр Криму Олександр Рябков, міністр курортів і туризму Криму Олександр Таряник, екс-міністр Ради міністрів Криму Олег Гаврін, замміністра Ради міністрів Криму Ольга Удовіна, голова парламентської комісії з мандатної, та депутатської етики і ЗМІ Євген Максименко, гендиректор футбольного клубу "Таврія" Рувім Аронов, голова Контрольно-ревізійного управління в АРК Іван Бурей, колишній помічник Сергія Куніцина Тетяна Звєрєва, голова політради партії "Союз" Володимир Кличников і інші.

Всі вони - суперники Кримського блоку Леоніда Грача на виборах.

Стало відомо, що з реєстрації вже зняті
Сергій Куніцин,
Тетяна Красикова,
Андрій Сенченко,
Лариса Опанасюк і інші.

Основними аргументами для такого рішення стало або невірогідність підпису кандидатів на реєстраційних документах, або їх незняття з себе повноважень держслужбовців на час виборчої кампанії.

На думку спостерігачів, це - ніщо інше, як помста Леоніда Грача руками підконтрольного йому Виборчкому Криму.

Вони прогнозують, що явно незаконна акція має мету створити таку ситуацію, коли вибори в Криму можуть бути визнані недійсними. У відповідності зі статтею 24, пункт Закону України "Про вибори депутатів ВР АРК", Виборчком не володіє на даному етапі виборчої кампанії правом знімати з реєстрації кандидатів.

Таке право є лише у окружних виборчих комісій, які "скасовують рішення про реєстрацію кандидата в депутати за рішенням суду у разі порушення кандидатом в депутати даного Закону".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування