Кучма може стати почесним головою "харчоблоку"

Середа, 27 лютого 2002, 11:03
Один із найвпливовіших регіональних керівників України та один з лідерів про-президентського блоку "За Єдину Україну" Євген Кушнарьов заявив, що бажано було б, аби після парламентських виборів 31-го березня президент Леонід Кучма став почесним головою партії, яка вочевидь буде створена на основі блоку.

Виступаючи в прямому ефірі Української Служби Бі-Бі-Сі губернатор Харківської області Євген Кушнарьов сказав, що тоді б в Україні вдалося створити потужну центристську партію.

Раніше глава президентської адміністрації і керівник блоку "За єдину Україну" Володимир Литвин висував ідею, щоби президент безпосередньо став на чолі такої партії. Сам президент не висловлював чіткого бажання очолити цю політичну силу.

Оглядачі вважають, що пропозиція Кушнарьова є компромісним варіантом участі Леоніда Кучми, оскільки без цього вплив партії був би набагато слабшим.

Євген Кушнарьов, який раніше очолював адміністрацію президента, також додав, що Леонід Кучма змінив свою думку за чотири роки від попередніх парламентських виборів - тоді президентові, за словами харківського губернатора, не подобалася ідея партійності та укрупнення партій, а нині Леонід Кучма прихильно ставиться до того, аби в Україні існувало три-чотири потужні партії лівого, центристського та правого спрямувань.

BBC

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News