Фальсифікація виборів відбувається вже сьогодні - Ющенко

Середа, 27 лютого 2002, 12:57
Лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко не виключає можливості фальсифікації результатів парламентських виборів. Про це він заявив на прес-конференції в Луганську 27 лютого, відповідаючи на запитання журналістів щодо заяви лідера СДПУ(о) Медведчука про неможливість фальсифікації на виборах-2002.

За оцінками експертів, зазначив Ющенко, на виборах може бути сфальсифіковано від 8 до 12 відсотків голосів. Він наголосив, що фальсифікація виборів фактично відбувається вже сьогодні - шляхом маніпулювання громадською думкою.

"Деякі політики занадто часто відвідують ЦВК, і це мене непокоїть", - сказав Ющенко.

Виборчий блок "Наша Україна" підтримав ідею ряду політичних партій та блоків щодо впровадження на виборах-2002 спеціальної комунікаційної системи взаємного інформування, починаючи з первинних протоколів голосування.

Ющенко зазначив, що "Наша Україна" активно співпрацюватиме та обмінюватиметься інформацією з громадськими організаціями, які контролюватимуть прозорість виборів.

Ющенко нагадав, що в новому Карному Кодексі за порушення виборчого законодавства передбачено покарання - до семи років позбавлення волі. "Це змушуватиме людей, які беруть участь в організації та проведенні виборів, замислитися над своїми діями й не піддаватися тискові певних політичних сил, а також не йти на їхні подачки".

Офіційний сайт Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування