Грач загрожує зірвати вибори, провести референдум і "на зло ворогам" балотуватися на президенти України

Середа, 27 лютого 2002, 14:34
У середу на мітингу у Сімферополі, на який зібралося більше 1 тисячі чоловік, в основному працівників заводу "Продмаш", робота якого через це була припинена, Грач зробив ряд різких заяв - у бік Києва.

По-перше, він звинуватив офіційний Київ у тому, що він "за ниточки смикає Крим і робить все за принципом "поділяй і володарюй".

На думку Грача, державна влада проти нього - "політичного опонента, який хоче миру, добра, співпраці" - вибрала в якості контраргументів -"кримінал і націонал-радикалізм". "Що це за влада?", - запитав розлючений Грач.

Услід за цим, там же Грач заявив: "Я розумію, що не добре, що я 2 роки тому заявив про те, що буду балотуватися у президенти України. І я буду балотуватися… А ті, хто боїться, що я буду балотуватися у президенти, нехай замисляться. Їм у цій країні жити!"

Як з'ясувалося, проти Грача озброївся і Захід. Звертаючись до Мадлен Олбрайт, як до однієї з тих, хто "моделював ситуацію у Криму", Грач заявив: "Задумка ваша - вибити Грача і не дати перемогти його блоку - не вдасться! Вибори у Криму відбудуться тоді, коли в них буде брати участь, як кандидат в депутати, Грач і його блок. У нас вистачить сил і авторитету, щоб закликати всіх жителів Криму 31 березня не приходити на дільниці ні на які вибори - ні на кримські, ні у парламент України".

Грач також грізно попередив спецслужби і СБУ: "Я знаю про ті провокації, які
ви хочете вчинити проти мене, моєї сім'ї і мого блоку… Боронь вас Боже, хоч я невіруючий… такі "делішкі" я вам не спущу".

Крім того, Грач оголосив тим, хто зібрався, що у середу, він подав чергову апеляцію на рішення місцевого Центрального суду Сімферополя, який зняв його з виборів, у Верховний суд України. І висловив надію, що у ВР "досить політичного, юридичного досвіду і людської відповідальності".

У той же час Грач заявив, що залишає за собою право "звернутися до відомих російських адвокатів", які повинні захистити його конституційні права в Україні.

Трохи пізніше, але у цей же день, Грач видав ще одну погрозу на адресу Києва - вирішив провести референдум.

Відповідаючи на питання журналістів про можливість проведення у Криму референдуму про приєднання до Росії, Грач заявив: "Це справа народу. Ми дуже зважено будемо до цього підходити".

"Україна й її керівництво протягом трьох діб з одного боку виставили на посміховисько всю Україну, з іншого - явно це замішано на антиросійських настроях, тому що йде пряма розправа наді мною і моїм блоком, який стоїть на проросійських позиціях", заявив Грач.

І попередив - "якщо Київ і його васали будуть і далі чинити безпрецедентний судовий тиск, ми залишаємо за собою право, у тому числі говорити і про референдум".



NB. Про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, про "грошові мішки", які борються за Львів, за кого агітують письменники, про тещу Ющенка, чи випустять Шкіля до виборців, про списки майбутніх депутатів, за кого голосують студенти, про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування