Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блаттера звинувачують у хабарництві

Четвер, 28 лютого 2002, 09:52
Президент ФІФА Зепп Блаттер опинився в центрі скандалу в зв'язку із заявами віце-президента Африканської футбольної конфедерації Фараха Аббо. Зі слів чиновника з Сомалі, чотири роки тому під час виборів президента ФІФА деякі арабські підприємці пропонували йому 100 тисяч доларів за те, щоб він віддав свій голос за Блаттера.

Нагадаємо, що в 1998 році швейцарець легко переміг свого конкурента - президента УЄФА Леннарта Юханссона. Чутки про підкупи в ході голосування ходили і раніше, однак, тепер з'явився реальний свідок брудних діянь. Не зовсім зрозуміло, чому африканець мовчав стільки часу, однак західні ЗМІ з великою готовністю оприлюднили його прозріння.

"Чотири роки назад наша Конфедерація вирішила віддати всі наші голоси Леннарту Юханссону, - визнав Аббо в інтерв'ю британській газеті "Дейлі Мейл". - Але перед самими виборами мені подзвонив делегат однієї з країн Перської затоки. Він сказав: "У мене є друг, якого ви також знаєте. Він хоче запропонувати вам 100 тисяч доларів з тим, щоб змінили ваше рішення. Половину з них він може заплатити готівкою, а половину - спортивним інвентарем".

Сам Блаттер вже заявив, що не причетний до цієї дивної історії, однак подібний "чорний піар" може сильно зашкодити президенту під час чергового переобрання нинішнім літом. І без скандалів про хабарі в ФІФА дуже багато незадоволених діяльністю швейцарця. Блаттеру ставлять в провину численні фінансові прорахунки і невміння протистояти наступу на футбольні порядки, які устоялися, зроблені владою об'єднаної Європи.

Проте варто додати, що більш за все, представник Сомалі замовчував рішення по хабарництво лише з однієї причини. Нагадаємо, що африканський континент боровся за право провести чемпіонат світу 2006 року, проте володарем наступного світового Мундіалю стали німці.

І після останніх подій, сомалійцю нічого не залишалося як оприлюднити всі таємниці вибору президента ФІФА. Хоча це навряд чи зашкодить Блаттеру на наступних виборах нового керівника міжнародного футбольного союзу, надто впевнено почуває себе в своєму кріслі швейцарець.

За інформацією "Спорт сегодня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...