Провокацію проти Грача організував не Кучма, а... Куніцин, впевнені комуністи

Четвер, 28 лютого 2002, 12:09
У Комуністичної партії України немає сумнівів у тому, хто організував зняття Леоніда Грача з реєстрації кандидатом у депутати Кримського парламенту. "Вже таємниці немає. Замовник відомий. Вчора його показували по всіх каналах радіо і телебачення. Це Куніцин, який хоче мати всю повноту влади у Криму", - сказав у четвер в інтерв'ю журналістам перший заступник голови фракції КПУ у Верховній Раді Валентин Матвеєв.

Він зазначив, що Грач є "більмом на оці" і ціною цієї провокації "було питання влади в Автономній республіці Крим". За його оцінкою це "провокація спланована і чітко організована".

Матвеєв повідомив, що "в арсеналі КПУ є політичні дії, які будуть використані для захисту нашого товариша, якому довіряє більшість населення АРК".

На питання про те, чи не є дивною наявність великого маєтку у комуністичного лідера, Матвеєв відповів, що "не бачив цих хоромів". Він пояснив, що "Грач будував свій будинок роками" і не тільки за свої гроші - "у нього працюють дружина і син". Він також зазначив, що Грач у будівництво будинку вклав гроші, отримані від продажу квартири.

Матвеєв звернув увагу на те, що ЦВК, коли зареєструвала Грача кандидатом у народні депутати, мала до нього тільки одну претензію, - його декларація не була заповнена власноруч. Документ був набраний на машинці і під ним стояв підпис Грача. Матвеєв пояснив це тим, що у цей час у Грача була поламана рука, але, виконуючи вимогу ЦВК він все ж таки переписав декларацію, після чого ЦВК зареєструвала його кандидатом у депутати за списком КПУ.

Цифри метражу маєтку Грача у декларації, яку отримала ЦВК, були подані і до Кримського виборчкому. Нагадаємо, що саме через невідповідність вказаних у декларації даних житлової площі будинку Грача і справжнім метражем, він був знятий з реєстрації у депутати парламенту автономії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування