"За ЄдУ" – за імпічмент президента

Четвер, 28 лютого 2002, 12:19
Планами роботи виборчого блоку "За єдину Україну" в майбутньому парламенті поділився один з лідерів блоку, голова партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко в четвер під час засідання прес-клубу блоку "За ЄдУ".

Зокрема, за словами Тігіпка, серед головних завдань майбутньої фракції, що утвориться на базі блоку, є створення у Верховній Раді право-центристської більшості. Серед ймовірних партнерів лідер ТУ називає ПЗУ, "Жінок за майбутнє", "Єдність", "Нашу Україну" та СДПУ (О).

Щодо останньої політично сили, то Тігіпко зазначив, що есдеки "можливо не всім подобаються", але "ми [блок "За єдину Україну" ] маємо уникнути особистих питань", в першу чергу, щоб відвести загрозу об'єднання СДПУ (О) та комуністів у потужну опозиційну силу.

"Заєдисти" також мають на меті провести ряд політичних реформ, що стосуються "збалансування" трикутника влади: президента, уряду, парламенту. На думку Тігіпка, "у президента має бути право розпуску парламенту", якщо парламент не формує дієву більшість.

З іншого боку, має бути врегульована процедура імпічменту президенту парламентом, адже має існувати й зворотній зв'язок. Крім того, за словами Тігіпка, парламент повинен мати більший вплив на формування уряду. Лідер ТУ вважає, що у разі виникнення необхідності під час запровадження таких змін, можна змінювати Конституцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування