Кучма стане партійним бонзою вже восени?

Четвер, 28 лютого 2002, 13:48
Виборчий блок "За єдину Україну" перетвориться на партію лише восени. Про це розповів лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко під час зустрічі з журналістами у прес-клубі блоку в четвер.

Відповідаючи на питання журналістів, Тігіпко зазначив, що спеціальна група вже працює над підготовчими документами майбутнього об'єднання п'ятьох партій, що створили блок "За єдину Україну". Об'єднавчий з'їзд відбудеться на початку осені, а остаточне об'єднання матиме місце наприкінці. Інших деталей цього процесу лідер ТУ не розповів.

Нагадаємо, що два тижні тому, глава адміністрації президента Володимир Литвин, зазначив, що президент Кучма вірогідно очолить створювану на базі блоку партію. Пізніше він уточнив, що все залежатиме від міцності цієї політичної сили.

Так, коментуючи низькі рейтинги "За ЄдУ" Тігіпко підкреслив, що "не нападатиме на науку соціологію", але вважає, що "деякі агенції займаються маніпулюванням" соціологічними даними.

За словами Тігіпка, він бачив в різних дослідження й 4%, і 9,2%, і понад 14% - голосів "За єдину України". "Є люди, які займаються політикою, а не наукою", зазначив лідер блоку. Втім, де саме він бачив такі результати, Тігіпко не розповів.

Нагадаємо, що лідери блоку "За ЄдУ" вважають, що на виборах, які наближаються, блок отримає щонайменше 15% голосів виборців. Проте, в жодному з соціологічних досліджень, результати яких оприлюднювалися останнім часом, таких показників блоку не зафіксовано - він значно нижчий. Це дало Володимиру Литвину підстави говорити про "проституйованість" вітчизняної соціології.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News