Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) організувала заколот у 5 європейських державах

Четвер, 28 лютого 2002, 15:57
Wanted Viktor Medvedchuk & Grygory Surkis. Лідерів української соціал-демократії час оголошувати у розшук. І обов'язково через Інтерпол – бо підозрюються вони в спробі здійснення державного перевороту. У 5 європейських державах.

Страшно? Заспокойтеся, спроба насильницького повалення влади була віртуальна. І, можливо, мешканці цих країн ніколи і не дізнаються про підступи лицарів червоної троянди. Однак є справжній борець із соц-дем-тероризмом, який не тільки викрив таємні плани, а й перетворив на пародію головну складову агітації СДПУ(О).

Давній опонент партії Медведчука, учасник передвиборчого списку "Нашої України" Микола Томенко знайшов фальшиве гасло в передвиборчій кампанії самовпевнених ес-деків. Ті зпіймалися по-дурному, бо помилка ця маячіла перед очима кожного вечора, і викрити її можна було, зависнувши на годину в інтернеті.

Всі, напевно, бачили красиві передвиборчі кліпи про переможну ходу соціал-демократії країнами Європи: зелена трава, чиста вода, дешева ковбаса – за все це австрійці, німці, шведи дякують своїм есдекам. Демонструвалися вони протягом двох місяців на "Інтері", і, зрозуміло, що агітація йшла не за соціал-демократів Буздугана чи Онопенка. А за своїх, "об'єднаних".

Закінчувалися ролики жирним знаком оклику: в 13 з 15 країн Євросоюзу при владі знаходяться соціал-демократи. Насправді ж виявилося, що політтехнологи СДПУ(О) організували фальсифікацію всеєвропейського масштабу. Оскільки уряди сформовані соціал-демократичними партіями лише у… 7 членів ЄС. А в деяких державах, зарахованих "Інтером"-СДПУ(О) до соціал-демократичних республік, володарюють люди, які цим самим есдекам не проти зайвий раз заїхати у пику. Як, наприклад, у Австрії, яка через праворадикальну риторику партії влади навіть опинилася на межі євроізоляції.

На думку Томенка, історія про 13 соціал-демократичних країн ЄС – це "дезінформація". І тому ЦВК "приречена реагувати на спробу СДПУ(О) здійснити державний переворот у п’яти країнах Європейського Союзу". Для цього Томенко навіть записав на відеокасету ролик СДПУ(О) з сюжетом про ту ж Австрію. І подав відповідну скаргу Рябцю для "якнайшвидшого реагування на зміст політичної реклами СДПУ(О), яка не лише дезінформує виборців України, але й шкодить іміджу України в світі". СДПУ(О) треба притягнути до відповідальності. До якої – нехай вирішує сам Рябець.

Які саме 13 держав з есдеками при владі згадуються у ролику СДПУ(О), автори так і не сказали. Тому Томенко навів перелік країн, де в палацах уряду засідають точно не соціал-демократи:
- Бельгія (уряд сформовано з трьох ліберальних партій);
- Ірландія (при владі консерватори);
- Люксембург (урядують християнські демократи);
- Данія (уряд лібералів);
- Іспанія (уряд консерваторів);
- Італія (уряд правих партій християнсько-демократичної та ліберальної орієнтації);
- Австрія (до уряду входять праві, в тому числі праворадикальна Вільна партія Австрії, президент – також представник правої партії);
- Франція (не може тлумачитися як країна, де при владі знаходяться соціал-демократи, оскільки за конституцією вона є президентсько-парламентською республікою; посаду президента обіймає Жак Ширак, який представляє консервативну партію – "Об’єднання на підтримку республіки").

"Цікаво, як колишній президент Леонід Кравчук, колишній перший віце-спікер Віктор Медведчук та міністр освіти Василь Кремінь обгрунтують свою спробу нового "аншлюсу Австрії" – власною непоінформованістю, чи несприйняттям несоціал-демократичного керівництва Австрії", - не може заспокоїтися Томенко.

Історія з викриттям, звичайно, не має на меті юридичних наслідків. У кращому випадку Рябець обмежиться усним зауваженням. Однак вартість цього набагато вища. Оскільки поцілив Томенко у самісінький предмет політичної гордості соціал-демократів. І удар прийшовся від ворога №1 – представника блоку Ющенка. І чорним PRом назвати це не можна. Ймовірно, виборці ніколи і не дізнаються, як їх "надула" СДПУ(О). Однак спостерігачі протистояння СДПУ(О) і "Нашої України" крок Томенка оцінять.

Взагалі-то СДПУ(О) ще пощастило, що український парламент обирають навесні, а не восени, коли відбуватимуться вибори до Бундестагу. Німеччина при соціал-демократах переживає не найкращі роки. Дійшло до того, що за підсумками 2001 року в країні спостерігалося найнижче після Португалії економічне зростання з усіх країн Єврозони. Безробіття сягнуло рекордно високої позначки – понад 4 мільйона осіб. А у випадку програшу партії Шредера доводити всеєвропейський вектор соціал-демократії буде вже зовсім складно.

P.S. Отримати реакцію представників самої СДПУ(О) на дослідження Томенка УП не змогла. Прес-секретар Медведчука Олег Долженков пояснив, що поки не знайомий із заявою Томенка і тому утримається від коментарів.


_____________
NB. Про те, хто назвав Кучму г...вном, про всі подробиці передвиборчого туру Юлії Тимошенко, про те, як скидали Грача, про "грошові мішки", які борються за Львів, за кого агітують письменники, скільки журналістів йдуть у парламент, чи випустять Шкіля до виборців, про списки майбутніх депутатів про все це читайте у новому розділі "Української правди" ВИБОРИ 2002

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування