Фото аварії Литвина не побачить ніхто. Хоч його джип і їхав з швидкістю менше 60 км/години

Четвер, 28 лютого 2002, 17:23
Розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждав глава адміністрації президента Володимир Литвин і загинув водій другого автомобіля, буде закінчено до 10 квітня, заявив заступник державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України Петро Коляда.

На брифінгу в четвер у Києві він підкреслив, що міліція "ніколи не надасть матеріали справи народному депутату, лідеру партії "Яблуко" Михайлу Бродському".

"Справа розслідується, але хтось хоче направити нас в русло, вигідне йому, і дуже активно в цьому напрямі працює народний депутат Бродський", - зазначив Коляда, коментуючи повідомлення лідера "Яблука", поширене в ЗМІ, про відмову міліції надати ці матеріали.

Він підтвердив, що міліція дійсно відмовилася надати Бродському матеріали огляду місця і фотографії ДТП, оскільки це матеріали кримінальної справи. "Ніхто крім слідчого не має права вирішувати, розголошувати їх чи ні", - підкреслив Коляда.

На думку заступника держсекретаря, Бродський "хоче нав'язати думку, що система ліквідувала" водія другого автомобіля, пенсіонера Плюту. "Він поширює через ЗМІ інформацію про те, що автомобіль, в якому їхав Литвин, рухався зі страшно високою швидкістю", - сказав Коляда.

"Я хочу сказати, що нами достаменно встановлений час, коли автомобіль глави адміністрації виїхав від будинку, в якому перебував Литвин, - о 8.58. ДТП сталося в 9.05. Таким чином, автомобіль був у русі 7 хвилин", - зазначив він. При цьому Коляда додав, що в ході слідства були відтворені обставини пригоди, і зроблений висновок, що автомобіль рухався зі швидкістю трохи менше ніж 60 км/годину.

"Але Бродський стверджує, що при такій швидкості так розплющити автомобіль пенсіонера Плюти неможливо, але умисно упускає, що швидкість зустрічного автомобіля також була не менш ніж 60 км/ч. Якщо підсумовувати швидкість, то це буде 120 км на годину, а при 120 - це інші наслідки", - підкреслив заступник держсекретаря.

Він також вважає, що лідер "Яблука" "хотів використати" фотографії ДТП для того, щоб "не розказати об'єктивну істину, а перекрутити ситуацію: ось, мовляв, машина розплющена, а швидкість була 60 км на годину".

Коляда нагадав, що 6 лютого було відмовлено в порушенні кримінальної справи проти водія Литвина. "Щодо загиблого водія Плюти, то ще необхідно виконати окремі слідчі дії, закінчити технічну експертизу його автомобіля і судово-медичну експертизу, яка призначена повторно в зв'язку з наявністю захворювань у загиблого", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News