Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кубок Інтертото пройде без українcьких команд

Четвер, 28 лютого 2002, 18:19
В Кубку Інтертото сезону 2002 року не братиме участі жодний український клуб. Хоча спочатку "прорубати вікно в Європу" хотіли донецький "Металург" і "Поліграфтехніка". Причина такого рішення, проста. Вітчизняні клуби не можуть гарантувати своєї заявки в турнірі.

Кубок Інтертото, який дає клубам можливість пробитися в основну сітку Кубка УЄФА, в графік ігор українського чемпіонату не вписується, хоч в минулі роки наші повпреди - донецький "Шахтар", полтавська "Ворскла" і сімферопольська "Таврія" - вийшли на європейські поля і намагалися в його рамках гідно представити нашу країну на міжнародній арені.

Напружений графік гри Кубка тісно переплітається з матчами національної першості, в якій, як правило, у команд і виникали турнірні складності після європейської гри. У нинішньому році, згідно з циркулярними листами УЕФА, національні федерації до першого березня повинні були направити заявки клубів, які хочуть стартувати в Кубку.

У рейтинговій таблиці коефіцієнтів УЄФА, складений по підсумках сезонів 1996/1997 - 2000/2001 років, Україна займає 13-е місце, тому в турнір Інтертото ми можемо делегувати дві команди, одна з яких повинна взяти старт вже на першому етапі, 22-23 червня, тобто через десять днів після закінчення національного чемпіонату (а в липні команді з урахуванням ігор національної першості на полі доведеться вийти вісім (!) разів).

Після опитування всіх потенційних учасників цього турніру (В Кубок Інтертото допускаються клуби, що зайняли в своєму чемпіонаті місце не нижче восьмого) ризикнули подати свою заявку донецький "Металург" і дебютант елітного дивізіона олександрійська "Поліграфтехника". Однак, як відомо, не завжди бажання співпадають з можливостями. Олександрійці після першого кола йдуть дев'ятими, але гарантувати, що вони потраплять в заповітну вісімку, ніхто не може.

У донеччан трошки інша ситуація. Команда Семена Альтмана має всі шанси пробитися в основну сітку Кубка УЄФА через ігри чемпіонату і національний Кубок, а за відмову від участі в Кубку Інтертото по регламенту змагань команди повинні будуть виплатити УЄФА штраф в розмірі 150-ти тисяч американських доларів. Природно, гарантувати свою участь в Кубку Інтертото в такій ситуації українські клуби не можуть. Також варто додати, що за всі роки участі українських команд в Кубку Інтертото, жоден з вітчизняних клубів не пробився до Кубку УЄФА.

За інформацією "Команда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування