Тепер в ПАРЄ знають, хто такий Кучма

Четвер, 28 лютого 2002, 19:33
Голова парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин зникнення і вбивства Георгія Гонгадзе і інших резонансних справ Олександр Жир закликав представників ПАРЄ не відсторонятися від української допомоги, а також допомогти Україні у розслідуванні фактів, що стосуються плівок колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка.

У четвер під час зустрічі в Києві з моніторинговою місією ПАРЄ на чолі з Ханною Северінсен і Ренатою Вольвенд Жир висловив здивування, що Вольвенд дізналася про результати американської експертизи плівок Мельниченка, які були проведені компанією "Бек Тек", тільки під час її інтерв'ю на радіо "Свобода" в середу.

Він також висловив незадоволення її заявою про те, що в цій справі ПАРЄ збирається виступати лише в якості спостерігача. "Залишатися спостерігачем в цій ситуації, коли в Україні гинули і продовжують гинути політики і журналісти, Рада Європи не має права", - підкреслив Жир.

Він також повідомив, що під час розслідування справ, що стосуються зникнення Гонгадзе і побиття депутата Олександра Єльяшкевича, "комісія натрапила на масу інших питань", зокрема, що свідчать про фальсифікацію результатів президентських виборів 1999 року шляхом використання тіньових коштів, залучення правоохоронних органів, залякування людей.

Жир передав членам моніторингової місії ПАРЄ повну копію звіту фірми "Бек Тек" з приводу лабораторного аналізу епізодів "плівок Мельниченка", що стосуються зникнення Гонгадзе і побиття Єльяшкевича. Він також передав членам місії тексти виступів на засіданні парламенту з цього питання і текст рішення Верховної Ради, яка заявила про намір домагатися в першому кварталі поточного року виконання вимог резолюцій ПАРЄ з виконання Україною своїх зобов'язань в частині, що стосується Гонгадзе і Єльяшкевича.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування