Поводження з Тимошенко на ICTV обурило навіть СДПУ(О)

Неділя, 10 березня 2002, 14:05
СДПУ(О) готова прийняти участь в політичних дебатах на телеканалі ICTV, але за умови дотримання "елементарних та справедливих умов". Про це заявив лідер фракції об'єднаних есдеків у Верховній Раді Олександр Зінченко.

"По-перше, мова йде про долю України, тому з дебатів повинні бути виключені всі елементи шоу, на кшталт Клубу веселих і кмітливих.

По-друге, ведучий повинен виступати виключно в ролі арбітра, і ніяким чином не втручатись в процес дебатів.

По-третє, регламент проведення дебатів повинен бути гранично чітким і заздалегідь надаватися всім учасникам.

По-четверте, в процесі дебатів і одразу після нього не повинно бути зовнішніх включень та коментарів (наприклад, опитування експертів чи інтерв`ю у перехожих на вулиці, в яких вони висловлюють свої оцінки дебатів та їх учасників).

По-п`яте, за 20 хвилин до і після дебатів, а також під час їх проведення телеканал ICTV не повинен транслювати політичну рекламу".

Як передає прес-служба СДПУ(О), Зінченко також заявив, що партія готова дебатувати "з будь-якими політичними силами, які мають реальні шанси на проходження до Верховної Ради". "Це - КПУ, "Наша Україна", Партія зелених України, блок "За єдину Україну", блок "Жінки за майбутнє", блок Наталії Вітренко, СПУ, блок Юлії Тимошенко, блок "Народний Рух України".

Лідер парламентських есдеків також додав, що "нам та нашим опонентам повинні бути надані рівні права". "Як казав Вольтер: "Я не поділяю ваших поглядів, але я віддам життя за те, щоб ви могли їх висловити". Так – це політична боротьба, але вона повинна йти за цивілізованими, європейськими правилами", - заявив Зінченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News