Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ПОТИСНУТИ РУКУ МЕДВЕДЧУКУ ТІЛЬКИ ЯКЩО ТОЙ РОЗКАЄТЬСЯ

Понеділок, 11 березня 2002, 11:55
Лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко закликає учасників виборчої гонки до конструктивного діалогу і консолідації в ім'я майбутнього України.

"Я толерантна людина і розумію, що майбутнє політичної конструкції в Україні – це консолідація політичних сил, політичне взаєморозуміння, яке треба шукати", - сказав Віктор Ющенко в інтерв'ю журналістам в понеділок у Києві, відповідаючи на питання, чи готовий він "подати руку Вікторові Медведчуку і припинити протистояння".

Разом з тим, лідер блоку зазначив, що питання полягає в тому, чи готові політичні сили до такого діалогу і чи згодні вони відстоювати основоположні принципи демократії. "Якщо ми їх не відстоїмо, ми не досягнемо жодного взаєморозуміння", - зазначив він.

"Якщо говорити про позиції СДПУ(О) і її лідера, я думаю, що перше, що необхідно почути від цієї команди – це щире розкаяння в тому, що вони зробили. Після цього, безумовно, процес примирення і взаєморозуміння – логічна дорога", - сказав Ющенко.

Лідер блоку дав зрозуміти, що в цьому випадку він "загалом позитивно" ставиться до можливості діалогу з об'єднаними соціал-демократами. "Я, безумовно, буду позитивно дивитися в тому значенні, що ще є шанс учасникам виборів змінити свої позиції, змінити аморальність, бруд на ті речі, які необхідні майбутній Україні", - сказав він.

Ющенко також висловив думку, що чесність і прозорість виборчої кампанії стануть визначальним чинником на її останньому етапі. "Головне сьогодні – чесні і прозорі вибори. Більше нічого не треба", - сказав Ющенко.

Зі слів лідера блоку, влада повинна усвідомити, що її роль має бути "виключно конструктивною і вийти з правового забезпечення прозорих і чесних виборів". Позиція влади в організації виборчого процесу, зазначив Ющенко, мусить бути конструктивною.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть вплинути на думку виборців теледебати, лідер блоку зазначив, що "певне значення" є в дебатах тих сил, які мають схожий рейтинг і змагаються за спільний електорат.

Ющенко вважає некоректним дебати між фаворитами виборів і "силами, у яких є проблема прохідного бар'єра". "Це виглядає нещиро. Мені здається трохи неприємним, коли в цих теледебатах тягнуть одну силу за вуха і так потіють, так стараються, що виникає девальвація самого процесу теледебатів. Мені б хотілося, щоб теледебати були на рівних прозорих умовах", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: