Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш обіцяє фальсифікацію виборів за рахунок "мертвих душ"?

Понеділок, 11 березня 2002, 13:43
Заступник голови Верховної Ради Степан Гавриш не виключає, що будуть спроби фальсифікувати результати виборів за рахунок "мертвих душ". Про це він сказав на традиційній прес-конференцій керівництва парламенту у понеділок.

Гавриш наголосив, що сьогодні спостерігається загострення політичної боротьби, "відбувається перегрупування політичних сил, що провокуватиме їх (політичні сили) до пошуку будь-яких способів контролю за результатами виборів". Разом з тим, Гавриш зазначив, що прийнятий ВР Закон "Про вибори народних депутатів" дає можливість суб'єктам виборчого процесу контролювати перебіг голосування.

Проте, Гавриш зазначив, що фальсифікація виборів за допомогою використання "мертвих душ" - "абсолютно можлива технологія". І, за словами віце-спікера, можливість її застосування залежатиме від того, як вдасться проконтролювати складання списків виборців та виявити "мертві душі".

Гавриш також зазначив, що спостерігачі від різних політичних сил, особливо від опозиції, міжнародні спостерігачі "дадуть можливість певною мірою не допустити такої фальсифікації".

При цьому він зазначив, що за гостротою та конфліктністю таких виборів в Україні ще не було.

Керівник Рівненського обласного штабу блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", член парламентського комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Василь Червоній заявив, що "на таємній нараді у Рівненському УВС було затверджено схеми фальсифікацій та визначено розцінки на підкуп членів дільничних комісій –1,5 тис. дол. на комісію".

Червоній повідомив, що фальсифікації, в основному, плануються у сільській місцевості - з цією метою там штучно завищують списки виборців. Наприклад, у Здолбунівському районі кількість виборців в порівнянні з минулими виборами збільшено на 9 тисяч. А в селищі Мізоч кількість виборців перевищила уже кількість всіх мешканців, включаючи дітей і померлих за останніх 4 роки, на 1500.

Степан Гавриш балотується в одномандатному окрузі №177 у Харківській області від блоку "За єдину Україну!".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування