Замковенко тепер ходить у прокуратуру як звинувачений

Понеділок, 11 березня 2002, 15:01
Київська прокуратура активізувала свої дії у розслідуванні справи колишнього голови Печерського районного суду столиці Миколи Замковенка. Справу проти судді було порушено минулого року. Колишній суддя Печерського райсуду міста Києва звинувачується у зловживанні службовим становищем.

Про це повідомив Замковенко у понеділок на прес-конференції в Києві. За його словами, після чотирьох місяців паузи його знову викликали на допит до прокуратури і, на відміну від повісток, які надходили раніше, в яких екс-суддю викликали як свідка, тепер його викликали як звинувачуваного. Разом з тим, повідомив Замковенко, прокуратура, як і раніше, не висувала йому офіційного звинувачення, хоча по своїх каналах він дізнався, що в справі фігурує 9 епізодів.

За словами Замковенка, йому достовірно відомо, що така активність київської прокуратури ініційована керівництвом Генеральної прокуратури.

Також екс-суддя, а зараз кандидат у народні депутати України по 223-му мажоритарному виборчому округу в Києві, не виключає активізації слідчих органів щодо його справи у зв'язку з його передвиборною кампанією. 1 березня Замковенко спрогнозував на прес-конференції, що після опублікування матеріалів цієї зустрічі з журналістами прокуратура активізує свої дії у його справі, але відмовився детальніше коментувати ситуацію.

Оцінюючи подальший розвиток ситуації з порушеною проти нього справою, Замковенко сказав, що вона "безперспективна", оскільки "немає складу злочину". Разом з тим він зазначив, що "крапку в справі" має поставити Верховний Суд України.

Нагадаємо, що 23 травня 2001 р. Генеральна прокуратура запропонувала голові Печерського районного суду Замковенку видати чотири кримінальні справи, розглянуті головою суду протягом 1998 - 1999 рр. Основою вимоги стало порушення термінів передачі справ до касаційної інстанції. Оскільки Замковенко видав тільки одну справу, цього ж дня прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом недбалості посадових осіб Печерського районного суду (ст. 167, ч.2 Кримінального кодексу України). 24 травня в кабінеті Замковенка співробітниками Київської прокуратури проведено перший обшук, під час якого Замковенко віддав ще дві справи. Четверту справу Замковенко надіслав прокуратурі поштою 25 травня.

29 травня Київська міська прокуратура порушила кримінальну справу особисто проти Замковенко, стаття 165 Кримінального кодексу - "перевищення службових повноважень".

У минулому році Верховний Суд виніс рішення, за яким обшук і вилучення документів у робочому кабінеті та обшук у будинку екс-голови Печерського районного суду столиці, визнані неправомірними.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...