Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

28 БЕРЕЗНЯ МЕЛЬНИЧЕНКО СВІДЧИТИМЕ В СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА. Після цього Кучму викличуть до Каліфорнії

Понеділок, 11 березня 2002, 18:24
28 березня колишній майор держохорони Микола Мельниченко буде свідчити за програмою "Сапіно" (надання свідчень під присягою без присутності преси) в США в рамках слухання справи екс-прем'єра України Павла Лазаренка. Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомили в прес-службі Соціалістичної партії України.

Після цього суд присяжних буде ухвалювати рішення про залучення вищих посадових осіб України до слухання справи Лазаренка, стверджують в прес-службі СПУ.

Лазаренко перебуває в США з лютого 1999 року. У Сполучених Штатах екс-прем'єр звинувачується у відмиванні 114 мільйонів доларів, отриманих незаконним шляхом і переказаних на закордонні рахунки в 1994 - 1999 рр. У Швейцарії Лазаренко визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців ув'язнення умовно.

Після початку "касетного скандалу" в Україні восени 2000 року США надали Мельниченку політичний притулок. В Україні проти колишнього охоронця порушено і розслідується кримінальна справа. Він звинувачується в скоєнні двох тяжких злочинів – перевищенні влади і службових повноважень і розголошуванні державної таємниці" (Новий Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років по першому злочину і від 5 до 8 років позбавлення волі – по другому). Мельниченко також звинувачується в підробці документів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування