Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАСПОКОЮЄ КУЧМУ: на допит до Америки його можуть і не викликати

Вівторок, 12 березня 2002, 10:09
Допит колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка в США в рамках слухання справи екс-прем'єра України Павла Лазаренка, навіть якщо і відбудеться, не має жодного значення для розслідування самої кримінальної справи.

Таку думку в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна висловив заступник генерального прокурора України Микола Обиход, коментуючи інформацію Соцпартії про намір Мельниченка виступити свідком 28 березня перед американським судом у справі Лазаренка. "Його допит не має жодного значення для розслідування справи Лазаренка, оскільки правоохоронні органи як США, так і України розслідують діяльність екс-прем'єра до його арешту", - сказав він.

Обиход нагадав, що екс-прем'єр був арештований у США в лютому 1999 року, а записи майора ніби були зроблені, за твердженням самого Мельниченка, в 2000 році.

Разом з тим, заступник генпрокурора не зміг підтвердити сам факт допиту Мельниченка 28 березня, оскільки в цей час Генпрокуратура не має в своєму розпорядженні такої інформації. "Як тільки ми отримаємо достовірні дані з цього питання, я зможу відповісти на ваше питання", - сказав Обиход.

Заступник генпрокурора також назвав "авантюрною" заяву прес-служби Соцпартії України, що після допиту Мельниченка суд присяжних буде ухвалювати рішення про притягнення вищих посадових осіб України до слухання справи Лазаренка.

"Дуже авантюрно брати на себе відповідальність і заявляти зазделегідь, яке рішення прийме суд. Це – чергова політична качка, заснована на вигадках", - підкреслив він.

Як повідомлялося, прес-служба Соцпартії України поширила інформацію про готовність Мельниченка 28 березня свідчити за програмою "Сапіно" (надання свідчень під присягою за відсутності преси) в США в рамках слухання справи Лазаренка, після чого "суд присяжних буде ухвалювати рішення про притягнення вищих посадових осіб України до слухання справи Лазаренка".

Лазаренко перебуває в США з лютого 1999 року. У США екс-прем'єр звинувачується у відмиванні 114 мільйонів доларів, отриманих незаконним шляхом і переказаних на зарубіжні рахунки в 1994 - 1999 рр. У Швейцарії Лазаренка визнано винним у відмиванні грошей і засуджено Женевським судом до 18 місяців ув'язнення умовно.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

28 БЕРЕЗНЯ МЕЛЬНИЧЕНКО СВІДЧИТИМЕ У СПРАВІ ЛАЗАРЕНКА. Після цього Кучму викличуть до Каліфорнії

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування