Ахметов: "Я не працюю в прокуратурі"

Вівторок, 12 березня 2002, 10:46
Реакції президента "Шахтаря" Рината Ахметова на створення координаційної ради президентів клубів вищої ліги чемпіонату України довго чекати не довелося.

На зустрічі з представниками фан-клубу донецького "Шахтаря", яка відбулася 11 березня, президент віце-чемпіонів України, намагався розставити всі "крапки над і" в звинуваченнях "Шахтаря" у відмові боротися з корупцією у футболі. Варто додати, що до президентської ради не війшли лише представники донецьких "Шахтаря" та "Металурга", а також олександрійської "Поліграфтехніки".

- Шановний Ринат Леонідович, чому ФК "Шахтар" заперечує проти створення Комітету по боротьбі з корупцією в футболі? Хіба "Шахтар не хоче вести боротьбу за чесний футбол?

Ринат Леонідович:

- Наша щонайперша задача - дотримуватись правил ФІФА, УЄФА. Якщо мова йде про те, що футбольний клуб "Шахтар" зобов'язується діяти в рамках правил, я такий документ готовий підписати негайно. Хочу підкреслити - ми не виступаємо проти створення Комітету по боротьбі з корупцією в футболі. Але ми виступаємо проти того, щоб цим займалися президенти клубів.

- Покажіть мені хоч би одну країну в світі, де існує президентська рада, яка хотіла б втручатися у відбір, призначення і покарання арбітрів! Адже є суддівський комітет при Федерації футбола України. Його задача - підготовка і призначення арбітрів. Там же існує інспекторський комітет, члени якого ставлять після гри оцінки суддям. Так що повинні робити президенти клубів? Замінити ці комітети? Або втручатися в роботу цих комітетів? Я вважаю, це прямий обов'язок Федерації футбола.

- Але якщо поставлене питання про створення Комітету президентів по боротьбі з корупцією, то хотілося б, щоб подібному документу була дана юридична оцінка.

- Проект такого документа повинен бути направлений в ФІФА, УЄФА, і ми повинні дізнатися, яка буде реакція. І тільки потім робити висновки.
Хочу ще раз підкреслити - ми за дотримання правил чесної гри і під подібним документом готові підписатися негайно. Але я проти того, щоб президенти клубів створювали такий комітет. Чому? Тому що я не працюю в Міністерстві внутрішніх справ, не працюю в прокуратурі, не працюю в суді. Я працюю в футбольному клубі "Шахтар". Є правила Міжнародних футбольних організацій, є структура нашої Федерації футбола.

- Наша задача - дотримуватись правил, а не бігати з наручниками. У цьому суть наших заперечень. А для президентів клубів набагато важливіше піклуватися про те, щоб наші стадіони були переповнені вболівальниками. Якість гри наших команд повинна викликати гордість і повагу серед любителів футбола. І ми повинні виправдати довіру шанувальників футбола. У цьому наша головна задача."

ФК "Шахтар"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування