Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спочатку Кучма стане лідером "Єди", потім в Україні введуть двопалатний парламент

Вівторок, 12 березня 2002, 10:48
Лідер фракції "Трудова Україна" Ігор Шаров вважає, що лідерство президента України в "партії влади", яка після виборів стане потужною центристською силою, було б ще одним кроком на шляху наближення країни до світових стандартів демократії.

"Представники державної влади з блоку "За єдину Україну!" заявляли і заявляють, що готові взяти відповідальність за теперішній час і майбутнє країни, тим самим чітко протиставляючи себе опозиції. У такому випадку і глава держави має всі підстави стати партійним лідером, очоливши демократичний центристський рух, об'єднувачем якого виявиться партія влади", - сказав Шаров в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у вівторок.

Разом з тим, депутат зазначив необхідність враховувати думку прихильників непартійності глави держави з тим, щоб "не повторити помилки ЦК КПСС з її жорстким централізмом і повною слухняністю на місцях", які в своїх крайніх виявах суперечать принципам демократичності та розвитку місцевого самоврядування. "Наша мета, - підкреслив Шаров, - почати в умовах багатопартійності послідовне перетворення партії влади в партію народу".

"Коли після виборів ми, учасники блоку "За єдину Україну!", як і передбачено нашою угодою, створимо партію, наступний крок глави держави буде абсолютно логічним і послідовним", - сказав лідер фракції, пославшись на досвід країн з розвиненою демократією.

Шаров переконаний, що при існуючій в Україні "адміністративній ієрархії" таке рішення буде позитивним на шляху наближення системи влади в Україні до світових стандартів демократії.

Наступним етапом приведення структури влади "до цивілізованого стану", переконаний лідер фракції, повинно стати створення двопалатного парламенту, для чого вже зараз, за його словами, необхідно "готувати грунт". "Адже навіть практика нинішніх парламентських виборів доводить: доля України вирішується на місцях. І саме інтереси регіонів повинна відстоювати окрема палата парламенту", - сказав він.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування