ПОТЕБЕНЬКО НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОРУШУВАТИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ

Вівторок, 12 березня 2002, 15:10
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько заявляє, що запит народного депутата Григорія Омельченка про порушення карної справи відносно президента України Леоніда Кучми є "юридично безпідставним".

"Немає підстав вирішувати питання про порушення карної справи, немає ніякого складу злочину в діях президента", - сказав генпрокурор на прес-конференції у вівторок у Києві.

Потебенько підкреслив, що якби даний запит не був написаний юристом (як відомо, Григорій Омельченко має юридичну освіту), то він би сприйняв його як нерозуміння закону. "Але, оскільки це написала людина, яка має юридичну освіту я вважаю, що Омельченко заробляє на цьому політичні дивіденди", - підкреслив він.

Він заявив, що прокуратура "не може бути заручником" підвищення політичного рейтингу Омельченка.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 5 березня підтримала запит членів депутатського об'єднання "Антимафія" Омельченка, Анатолія Єрмака і Віктора Шишкіна з пропозицією до генерального прокурора, що стосується притягнення до карної відповідальності президента Кучми.

Депутати вимагають порушити кримінальну справу проти президента "за здійснення дій, які сприяли прем'єр-міністру Павлу Лазаренку організувати вбивства народних депутатів України Євгена Щербаня і Вадима Гетьмана".

Депутати просять Потебенька порушити стосовно президента кримінальну справу "за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364, ч.2 ст. 367 КК" і направити у парламент матеріали справи для розгляду Верховною Радою питання про усунення Кучми з посади у порядку імпічменту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування