Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат Замковенко буде агітувати з в'язниці?

Вівторок, 12 березня 2002, 16:46
Генеральна прокуратура України підтверджує, що розслідування справи щодо колишнього голови Печерського районного суду столиці Миколи Замковенка триває, і Генпрокуратура, можливо, поставить питання про його арешт.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції керівництва Генпрокуратури.

За словами прокурора столиці Юрія Гайсинського, в ході розслідування кримінальної справи щодо Замковенка було виявлено додаткові факти зловживань. Так, за інформацією Гайсинського, 10 жовтня минулого року за санкцією судді Московського районного суду Києва було проведено повторні обшуки у квартирі Замковенка, у канцелярії Печерського райсуду, в архіві та колишньому кабінеті Замковенка.

Як сказав Гайсинський, 25 січня цього року новий голова Печерського суду направив лист-звернення заступнику голови Верховного Суду про те, що при інвентаризації справ, які розглядалися суддею Замковенком, про вбивства, крадіжки, розбійні напади, зберігання наркотиків, у матеріалах цих справ було виявлено певні порушення. Зокрема, виявлено, що деякі епізоди про тяжкі злочини в цих справах відсутні. За словами прокурора Києва, при цьому "вирок виголошений, але виконанню не підлягає".

Як пояснив генеральний прокурор України Михайло Потебенько, у справах, які розслідував Замковенко, "виявлено нові епізоди, які лежали в суді, і роками по них не виносилися вироки".

За словами генпрокурора, при розслідуванні справи Замковенка виявлено масу епізодів, коли справи не розглядалися, роками "лежали в шухляді, і ніхто відповідальності за це не поніс". Також, як сказав Потебенько, ускладнює розслідування справи ще й те, що Замковенко постійно надає довідки у прокуратуру про свої хвороби, а поки він не ознайомиться з матеріалами справи, її не можна передавати до суду.

Таким чином, зауважив генпрокурор, "сьогодні питання буде ставитися гостро" до міністра охорони здоров`я про проведення перевірки обгрунтованості перебування Замковенка у лікарні.

Як зазначалося на прес-конференції, при тому, що Замковенко постійно хворіє, він водночас має змогу виступати у пресі, давати інтерв`ю і заявляє, що є здоровим.

Як наголосив Потебенько, Генпрокуратура звертатиметься до лікарні для отримання висновку про обгрунтованість хвороб Замковенка. І якщо виявиться, що довідки про його хворобу є необ`єктивними, Генпрокуратура притягатиме до кримінальної відповідальності тих, хто їх надавав. При цьому Генпрокуратура ставитиме питання про арешт Замковенка. "Давайте ставити питання про його арешт і на цьому крапка", - підкреслив Потебенько.

За словами Гайсинського, ніякого політичного підгрунтя у справі Замковенка немає.

Замковенко є кандидатом у народні депутати України по 223-му мажоритарному виборчому округу в Києві.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...