Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин лобіював нафтовиків перед Азаровим. Але у підробленому листі

Вівторок, 12 березня 2002, 19:08
Лист глави адміністрації президента України Володимира Литвина до голови ДПА України Миколи Азарова, в якому він просить розглянути питання всебічного сприяння діяльності компанії "ТНК-Україна" є "повністю сфальсифікованим", заявив у вівторок на прес-конференції генеральний прокурор України Михайло Потебенько. За його словами, "викликає жаль, що цією брудною справою займається депутат".

Ідеться про депутатський запит Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака щодо порушення на підставі вищезгаданого листа кримінальної справи за фактом зловживання владою і службовим становищем главою адміністрації президента Литвином, головою ДПА Азаровим та іншими службовими особами, направлений до генпрокурора України та голови СБУ.

Як сказав Потебенько, уже порушено кримінальну справу за фактом цієї фальсифікації, "і той, хто, депутат чи ні, пустив цю фальшивку, буде притягнутий до кримінальної відповідальності".

На думку генпрокурора, "честі Омельченку звернення до прокуратури з фальшивками не робить". Як вважає Потебенько, при цьому "Литвин має право на відшкодування ще й матеріальних збитків".

6 березня Верховна Рада України підтримала депутатський запит Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака до генерального прокурора України, голови Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи за фактом зловживання владою і службовим становищем главою адміністрації президента Володимиром Литвином, головою Державної податкової адміністрації Миколою Азаровим та іншими службовими особами.

До запиту додавався лист Литвина до голови ДПА України Азарова, в якому він просить розглянути питання всебічного сприяння діяльності компанії "ТНК-Україна" та вжити заходів щодо розв`язання проблем з переведенням на певний рахунок "Бенк оф Нью-Йорк" коштів від контракту між ПІІ "ТНК- Україна" та "Асміс-компані С.А".

Литвин назвав звинувачення на його адресу абсурдними. А Азаров заявив, що "змушений звернутися до Генеральної прокуратури з офіційною заявою про порушення кримінальної справи за фактом підробки офіційного документа і наклепу" на нього.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування