Тимошенко вважає, що Кучма стає монархом

Середа, 13 березня 2002, 10:13
Лідер однойменного виборчого блоку Юлія Тимошенко вважає, що влада в Україні має ознаки монархічної. Про це вона заявила на зустрічі з виборцями Луцька, характеризуючи політичну ситуацію в державі.

За словами Тимошенко, "перший і другий президенти були і залишаються залежними і від іноземних держав, і від свого оточення, а їхні рішення приймалися під тиском і не розраховані на інтереси України".

Як наслідок, сказала вона, у державі швидко відбулося не лише формування потужного тіньового капіталу, а і його просунення до владних структур. "Він уже об'єднався з чиновницьким апаратом та з силовими структурами. На даному етапі - отримання тіньовим капіталом судової влади та Верховної Ради", - відзначила Тимошенко.

Що стосується успіхів українського економічного зростання, то Тимошенко порекомендувала не захоплюватись статистичними даними, а більше довіряти власному добробуту. Затягування процесу реформ у державі вона пояснила відсутністю впродовж часу незалежності України єдиної команди реформаторів. "Натомість, був розвинутий апарат радників, які діяли виключно у інтересах власної політики", зазначила Тимошенко.

Коментуючи монолітність та командність уряду Віктора Ющенка, Тимошенко відзначила, що в державних інтересах у ньому працювали троє-четверо людей, інша ж частина уряду або відверто перешкоджала, або дестабілізувала його роботу. Серед керівників, які діяли в інтересах держави, Тимошенко назвала Ющенка, колишнього віце-прем'єр-міністра Миколу Жулинського. Натомість, піддала гострій критиці діяльність колишнього міністра фінансів Ігоря Мітюкова та секретаря Ради національної безпеки та оборони Євгена Марчука. Центром протидії роботі уряду Ющенка Тимошенко називає кабінет Президента Леоніда Кучми та власне кабінет секретаря РНБО.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News