Скарбничка збірної України на Паралімпіаді знову поповнилася

Середа, 13 березня 2002, 10:55
Ще чотири нагороди на Паралімпійських іграх в Сол-Лейк-Сіті вибороли українські спортсмени в лижних гонках. Всього на рахунку збірної України на Зимових Іграх 10 медалей, проте поки що немає золотої. Але все-таки, цей показник вже перевищив досягнення здорових олімпійців за всі Олімпіади, в яких змагалися українці за часів незалежності.

У черговий день турніру традиційно всі сподівання українців були на лижні гонки і не даремно. Знову порадували Світлана Тріфонова та Олена Юрковська, які в гонці на 5 км посіли друге та третє місце відповідно.

Відзначимо, що обидві лижниці вже є триразовими призерками Паралімпійських Ігор в Солт-Лейк-Сіті. Вистрелили дуплетом з нагород і українські чоловіки також в лижній гонці на 10 км. Другу поспіль срібну нагороду виборов Олег Мунц, а його колега по збірній Микола Овчаренко фінішував на третьому призовому місці.

Після 5-ти днів змагань українські спортсмени вибороли 10 медалей і посідають з цим показником 17-те загальнокомандне місце. Лідирують же за кількістю нагород німці, які спромоглися на 25 медалей 13 з яких золоті.

Проте окрім завоювання нагород та поздоровлень в зв'яку з цим не обійшлося й без скандалів, які перейшли в спадок від Олімпіади, яка закінчилася 24 лютого. Так у вівторок Міжнародний Паралімпійський Комітет дискваліфікував німецького лижника Томаса Оєлснера.

"Це перша позитивна допінг-проба в історії зимових Паралімпійських Ігор", - заявив голова медичної комісії Міжнародного Паралімпійського комітету лікар Бьєрн Хедман. Німецький спортсмен завоював дві золоті нагороди в Солт-Лейк-Сіті: в біатлоні та в лижній гонці. Член же Міжнародного Паралімпійського комітету Мігель Сагарра відзначив журналістам: "Хотілося, щоб це була перша і остання прес-конференція на тему допінга", повідомляє РІА Новини

Результати українців за 12 березня

Гонка 5 км. Жінки.

Тріфонова Світлана – 2 місце

Юрковська Олена – 3 місце

Гонка 10 км.

Мунц Олег – 2 місце

Микола Овчаренко – 3 місце

Костюк Юрій – 5 місце

Васютинський Олександр – 7 місце

Лукьяненко Віталії – 4 місце

Кириченко Ірина – 7 місце

Сухан Олександр – 8 місце

Морозов Владислав – 15 місце.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...