Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук з соратниками готові розпустити ще необраний парламент

Середа, 13 березня 2002, 15:54
Лідер фракції СДПУ(О) у парламенті Олександр Зінченко прогнозує, що нова Верховна Рада буде розпущена, якщо протягом "двох-трьох років" спостерігатиметься "неефективна політика" Верховної Ради без створення більшості та коаліційного уряду. "Це [дострокові вибори] є нормальною практикою в Європі", - зазначив Зінченко на прес-конференції у Києві.

"Ми не виходили б на передвиборчу кампанією з думкою, що очікуватимемо чотири роки, якщо парламент не сформує парламентську більшість", - заявив Зінченко. При цьому він додав, що створення більшості навіть важливіше, ніж те, якою вона буде, "лівою чи правою".

Голова парламентських есдеків додав, що під час першої сесії СДПУ(О) ініціюватиме ухвалення законів про більшість та опозицію, а також про механізми взаємодії уряду і парламенту.

Зінченко особливо наголосив на необхідності закону про опозицію: "Якщо він буде, то це буде серйозний парламент". За його словами, згідно з цим законом опозиція має контролювати ряд комітетів Верховної Ради, в тому числі з питань свободи слова, який зараз очолює він.

Зінченко не відповів на питання про кандидата на посаду прем'єра від СДПУ(О), пославшись на невизначеність нового складу парламенту. Раніше лідер партії Віктор Медведчук заявляв, що есдеки підтримуватимуть чинного голову уряду Анатолія Кінаха.

Леонід Кучма нещодавно заявив, що не змінюватиме уряд Кінаха доти, доки парламент не імплементує результати референдуму, які дають право президенту розпускати Верховну Раду у двох додаткових випадках: неухвалення бюджету або розпаду парламентської більшості.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування