ВЕРХОВНИЙ СУД ДОЗВОЛИВ ТИМОШЕНКО ЩЕ ПОЇЗДИТИ УКРАЇНОЮ

Четвер, 14 березня 2002, 10:45
Колегія судової палати у цивільних справах Верховного суду України не ухвалила в четвер рішення за скаргою Юлії Тимошенко на рішення Київського апеляційного суду, згідно з яким щодо неї була поновлена підписка про невиїзд.

Колегія повернула справу до Київського апеляційного суду "для розгляду зауважень до протоколу" його засідання, на якому було прийняте це рішення.

Таким чином, було задоволено клопотання адвоката Тимошенко Віктора Швеця, який заявив про те, що наполягає на зауваженнях, що є у нього до протоколу судового засідання Київського апеляційного суду.

Швець пояснив, що після того, як Київський апеляційний суд усуне зауваження, які є у нього до протоколу рішення, справа знову буде повернена до Верховного суду.

Незважаючи на зроблену в середу заяву прес-служби партії "Батьківщина", Тимошенко на засіданні не з'явилася.

Швець повідомив, що йому невідомо, де в цей час перебуває Тимошенко. "Станом на 24.00" в середу у нього навіть не було інформації про повернення лідера блоку з регіонів.

Як повідомлялося, 28 грудня минулого року Печерський місцевий суд Києва заборонив проти Юлії Тимошенко будь-які дії з боку правоохоронних органів і відмінив щодо неї дію підписки про невиїзд. Предметом розгляду Печерського суду була заява Тимошенко про законність дострокового позбавлення її депутатських повноважень.

Ще перед оголошенням рішення Верховного суду генпрокурор Михайло Потебенько висловив упевненість, що колегія Верховного суду України залишить в силі рішення Київського апеляційного суду про поновлення для Тимошенко підписки про невиїзд.

У інтерв'ю журналістам в четвер він заявив, що не вважає достатньою підставою для скасування рішення Апеляційного суду той факт, що Тимошенко не була присутня на засіданні. Генпрокурор називає рішення суду законним.

"Якщо виходити з того, хто з'явився або не з'явився, то Печерський суд, коли розглядав цю справу, не запросив ні представників прокуратури, ні представників Верховної Ради", - сказав Потебенько. Він додав, що вважає, що суд не буде ухвалювати це рішення "з формальних ознак".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...