Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко проситиме Європейський суд розглянути його скаргу за скороченою процедурою

Четвер, 14 березня 2002, 14:34
Екс-майор Управління державної охорони Миколи Мельниченка у своїй заяві до Європейського суду з прав людини проситиме розглянути його справу "за пришвидшеною процедурою". Про це заявив у четвер журналістам народний депутат Сергій Головатий.

Він пояснив, що середня тривалість розгляду скарги у Страсбурзькому суді складає близько двох років, а справа Мельниченка прив'язана до терміну діяльності Верховної Ради України (4 роки). Тому екс-майор "проситиме суд пришвидшити розгляд справи", - зазначив Головатий.

Він заявив, що "заява громадянина України Миколи Мельниченка стосуватиметься протиправних дій держави України у зв'язку з порушенням його права, передбаченого Європейською конвенцією з прав людини".

За словами Головатого, в Україні було порушено три права Мельниченка – право на вільні вибори, на справедливий судовий процес та дискримінація за політичною ознакою.

Головатий не уточнив, коли саме буде подана заява Мельниченка, але зазначив, що це буде зроблено найближчим часом. "Вона вже мусила була бути подана, але виникли обставини, які це затримали", - додав він.

Депутат також пояснив, що у випадку, якщо Європейський Суд визнає порушення прав Мельниченка, то "зобов'яже Україну поновити їх для екс-майора".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування