Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко немає надії на іноземних спостерігачів

Четвер, 14 березня 2002, 15:34
Блок Юлії Тимошенко у день голосування виведе на виборчі дільниці у якості членів комісій та спостерігачів 150 тисяч активістів, які "пройшли навчання із запобігання фальсифікації у штабах блоку". Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у четвер на прес-конференції у Києві.

Вона зазначила, що лише "національними силами" можна захиститися від фальсифікації під час виборів. "Те, що намагатимуться зробити іноземні спостерігачі, не матиме серйозної ваги. Вони можуть лише неякісно і вибірково перевіряти [дільниці – УП].

Лідер БЮТ зазначила, що розраховує отримати у регіонах Західної України близько 20% голосів, у східній – 10%. Вона також повідомила, що низький рейтинг блоку у переважній більшості опитувань є "непоганою мікстурою для адміністрації президента".

Тимошенко наголосила, що фальсифікація на виборах може відбуватися шляхом купівлі бюлетенів. "У кожній області відбувається навчання процедурі придбання бюлетенів - "ланцюжок". За її словами, людині, яка їде на вибори, пропонують заповнений бюлетень, який вона кидає у скриньку; чистий вона виносить і віддає організатору фальсифікації в обмін на 10 доларів.

Ще один механізм підміни результатів голосування може відбуватися при перенесенні скриньки до місця підрахунку бюлетенів. За словами Тимошенко, на деяких дільницях є спеціальні кімнати, де відбуватиметься підміна скриньок. Зараз же, за її словами, з виборчих комісій активно "прибирають людей, поставлених від опозиції".

Тимошенко також повідомила, що її поїздки регіонами супроводжуються активним втручанням адмінресурсу. "Півроку ми готували змагання з карате у Миколаєві. Приїхали діти з 13 країн, з'їхалися всі міжнародні команди, представники федерацій карате світу. Але у день, коли мали проходити змагання, керівництво Миколаївської області закрило Палац Спорту".

За словами Тимошенко, назрівав міжнародний скандал, і лише після того, як губернатор отримав дозвіл з Києва, змагання почалися. Сама Тимошенко мала приїхати до Миколаєва у неділю, але щоб турнір закінчився до її появи у місті, змагання відбувалися в ніч з суботи на неділю, "до 5 години ранку".

Як зазначила Тимошенко, після чемпіонату вона зустрілася із представниками міжнародних федерацій дитячого карате, які прокоментували, що "не бачили такого у жодній країні світу".

Вона також сказала, що не хоче згадувати про випадки із закритими залами та недопусками до обласного телебачення, оскільки у цій передвиборчій кампанії говорити про це вже стало "поганим тоном".

Ще Тимошенко похвалила рекламну кампанію блоку "За єдУ", який на своїх плакатах зображує щасливі родини та дітей. "Якщо б вони хоча б одне обличчя повісили своїх лідерів, то не набрали б і 1%. Ні інтелекту, ні духовності на тих обличчях немає", зазначила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування